Få lidt af månen i dit ur

Dimsen lytter for dig

(Foto: Earzz)

Når du er alene hjemme og går rundt med hovedtelefoner på eller “buds” i ørerne for at høre musik og podcasts, hører du helt sikkert ikke, når det ringer på døren. Telefonen måske nok, hvis dine gadges er forbundet til den via Bluetooth.

Her er det, at Earzz kommer ind som en ”uundværlig” gadget. Earzz lytter nemlig til unormale lyde i huset og alarmerer sin bruger via dennes hovedtelefoner.

Ideen er, at man placerer den lille Earzz dims i den del af boligen, hvor de vigtige lyde sandsynligvis vil være mest hørbare.

Derefter bruger man den medfølgende Earzz app på mobilen til at vælge de lyde, den skal reagere på. Det sker ud fra et helt katalog af velkendte lyde.

(Foto: Earzz)

Blandt disse lyde er f.eks. dørklokker, banken på døre, smadret vindues-glas, beepere fra gadges, røg-alarmer, grædende babyer eller gøende hunde.

En enkelt Earzz dims kan holde øje med tre af disse lyde på samme tid. Desuden kan man placere flere Earzz’er rundt om i boligen, hvor de lytter på forskellige ting.

I den forbindelse er det vigtigt at fortælle, at Earzz ikke reagerer på menneske-stemmer, så længe de holder sig på et normalt niveau. Skrig og høje råb får dog Earzz til at vågne op.

Under alle omstændigheder fungerer Earzz, selvom brugeren befinder sig et helt andet sted i boligen eller gemmer sig bag hovedtelefoner.

Meget smart kan Earzz tage hensyn til, at støjkilderne kan lyde meget forskelligt og have varierende støjniveau fra bolig til bolig.

Derfor vil Earzz under den indledende opsætning via app – eller første gang den hører en ny lyd – spørge sin bruger, om det er noget, den skal reagere på.

Ad den vej kan brugere træne Earzz via dimsens indbyggede software med kunstig intelligens (AI) til at slå meget præcist alarm eller undlade det, hvis det f.eks. er et tog, der buldrer forbi udendørs.

Earzz fungerer via Wi-Fi med både iPhone / iPad eller Android mobiler og tablets. Det indbyggede batteri giver desværre kun otte timers spilletid på en opladning.

Lytte-dimsens opfinder – briten med det umulige navn Pradyumna Thiruvenkatanathan – forsøger I øjeblikket med succes at skaffe finansiering til en storproduktion via Crowd Funding på iværksætter portalen Kickstarter.

Her kan interesserede forudbestille et eksemplar til sig selv til priser fra 60 pund eller ca. 520 kroner. Køber man flere, falder prisen pr. styk….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Få lidt af månen i dit ur