Spotify størst i streamet musik

Tag afsalteren med i hånden

Bibelstærke læsere vil vide, at der ligger en oldgammel historie om, at Jesus kunne forvandle vand til vin. En god evne at have, hvis vinen har god kvalitet. Mere relevant i dagens verden er dog nok at skabe rent drikkevand, for det er der mangel på mange steder.

Jorden burde ellers have rigeligt med vand. 71 procent af vores klodes overflade er vand. Problemet er bare, at 97,5 procent af det er salt. Medmindre da, at vandet har været en tur igennem den nye QuenchSea gadget.

Fabrikanten Hydro Wind Energy hævder, at den lille kasse med bære-håndtag er verdens eneste lille afsaltnings-maskine, der kan købes for menneske-penge.

 

QuenchSea betjenes manuelt for at holde prisen nede. Nyheden indeholder altså hverken kraftige motorer, pumper eller kunstig intelligens.

Den har ikke engang brug for en stikkontakt, så man kan tage QuenchSea med overalt, hvor man kan komme i knibe med ferskvand, men har rigeligt med saltvand. F.eks. på en båd eller en picnic ved stranden.

Hastigheden er ikke just som et vandfald. To liter ferskvand i timen fra saltvand. Forvandlingen sker gennem et system af porøse membraner. Fremgangs-måden hedder osmose – et begreb, I nok husker fra skolens biologi- og kemi-timer.

(Foto: Hydro Wind Energy)

Saltvandet pumper man ind manuelt i QuenchSea. Når vandet er derinde, hives ikke kun saltet ud af væsken. Filtrene fjerner også mange andre urenheder. I sidste ende står man med helt rent drikkevand, hævder den engelske fabrikant.

Hydro Wind Energy har store ambitioner med deres lille afsalter. I 2027 håber firmaet at have 200 millioner enheder I brug verden over. Halvdelen vil være doneret til fattige mennesker, der mangler drikkevand.

Folkene bag QuenchSea forsøger i øjeblikket med stor succes at skaffe finansiering til en storproduktion gennem ”crowd funding” på iværksætter portalen Indiegogo. Her kan man I øjeblikket forudbestille et eksemplar til sig selv for 59 US dollars eller ca. 395 kroner.

Hydro Wind Energy lover at donere et gratis eksemplar af afsalteren for hver solgt enhed. Hvis man ikke selv har brug for en QuenchSea, kan man betale 30 dollars for et eksemplar, der så vil blive givet videre til et humaninært projekt for rent drikkevand….

(Indledningsfoto til artiklen: Hydro Wind Energy)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spotify størst i streamet musik