Hummer på to hjul

Her er den første Web3 mobil

(Foto: Vertu)

Metaverse, blockchain, Web3 eller krypto-valuta er nogle af de nye begreber, vi har skullet vænne os til at udtale i de seneste par år. Nogle af os har sågar lært dem at kende på nærmere hold.

Indtil nu har de alle krævet en stærk computer for at fungere. Det er jo enorme mængder data, som skal flyttes på ingen tid for at udnytte disse teknologier.

Det er så ikke længere nødvendigt, efter at den nye Metavertu er kommet på markedet. Den skal være verdens første Web3 telefon med indbygget blockchain og krypto-tegnebog.

Alle apps på Metavertu er blockchain-baserede, selvom de ligner helt almindelige apps. De sørger for, at telefonen kan fungere som sin egen blockchain generator – eller ”node” .

Desuden kan Metavertu med et enkelt klik forvandle almindelige fotos eller videoer til digitale NFT’er – Non-Fungible Tokens. Det nye virtuelle fænomen, som dele af kunstverdenen elsker – og som flere og flere modebrands kaster sig over. Senest Bang & Olufsen.

Metavertu fås i flere fornemme beklædninger med f.eks. titanium, ægte læder, guld og diamanter. (Foto: Vertu)

Hele herligheden styres af en Snapdragon 8 Gen 1 processor med 5G, som også sidder i mange Android telefoner i de lidt højere prisklasser.

Den assisteres af en speciel A5 sikkerheds-chip og unikke VTALK kredsløb, der tilbyder krypteret point-to-point kommunikation.

Skærmen er en AMOLED type på 6,67 tommer, som går ud over siderne. Det, som smartphone fabrikanter kalder ”waterfall displays”.

Skærmen viser billeder i Full HD+ med 2.400 gange 1.080 punkter. Med en billed-opdatering på 144 Hz er skærmen ekstremt hurtig og velegnet til både computerspil og rykfri video.

På ryggen af Metavertu sidder tre kameraer: Hoved-objektivet har en Sonny IMX787 billedsensor på 64 megapixel og optisk billed-stabilisering (OIS).

(Foto: Vertu)

 

 

Den suppleres af en vidvinkel på 50 megapixel og en tele på 8 MP. Sidstnævnte har en periskop zoom, som man kender det fra spejlrefleks fotoapparater.

Derudover byder Metavertu telefonen for fem forskellige satellit-navigationer inclusive GPS, Bluetooth 5.2, Value Web3 Wallet, Metaspace kryptering, VOS Lightnode, Vshot Blockchain kamera, Venture browser og DID digital identitets-kontrol.

Endelig skal nævnes, at Metavertu rummer et batteri på 4.600 mAh. Det skal kunne holde den avancerede mobil-nyhed kørende i 24 timer på en opladning. Den foregår med ganske hurtige 55 watt via kabel eller 15 watt trådløst.

Hvis du i øvrigt synes, at navnet Metavertu lyder bekendt, er det ikke så underligt:

Første del af navnet henviser til fremtidens internet, som Mark Zuckerberg og Facebook er i gang med at udvikle.

Den anden halvdel kommer fra Vertu, som engang for mange år siden var Nokias luksus-mærke til dyre mobiltelefoner klædt i ædelmetaller og læder samt diverse detaljer i guld.

Vertu blev aldrig nogen succes, så Nokia solgte hurtigt sin fabrikation af håndbyggede mobiler fra. Siden har den skiftet ejer flere gange og håber nu på et comeback som super-avanceret legetøj for de få, der har råd.

For kostbar er Metavertu helt afgjort. Den billigste variant skal man lægge 3.600 dollars eller ca.   27.500 kroner for.

Den dyreste koster 41.500 dollars eller 318.000 kroner. Så får man til gengæld en Metavertu i 18 karat guld med diamanter og Himalay alligator læder.

Mellem de to yderpunkter kan man vælge versioner af telefonen med f.eks. ægte safirglas over displayet og covers i keramik, kalve-læder, karbon-fiber, titanium eller magnesium….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hummer på to hjul