Dette tv er som et flytbart skilt

Verdens første SMS på auktion

 

(Foto: Vodafone)

Den 3. december 1992 om aftenen foregik en lille ting, der skulle ende med at blive en kæmpe succes for telebranchen. Et teknologisk fremskridt, som alle i dag betragter som dagligdags.

Hin vinter-aften for 29 år siden blev verdens første SMS besked sendt afsted. Det skete fra en pc hos ingeniøren Neil Papworth.

Han kunne ikke selv deltage i julefesten hos sin arbejdsgiver –  det britiske teleselskab Vodafone. Så i stedet sendte han en kort sms med teksten ”Merry Christmas” til kollegaen Richard Jarvis, der stod med sin mobiltelefon i hånden under festen – og formentlig et glas øl i den anden.

Siden dengang har sms gjort sin sejrsgang over hele verden. På popularitetens højdepunkt i 2012 blev sms brugt af 3,5 millioner mennesker verden over. Det svarede dengang til 80 procent af alle med emed et mobil-abonnement.

Med i NFT pakken følger naturligbvis en kopi af programkoden til verdens første SMS. (Foto: Vodafone)

 

Nu vil Vodafone gøre sin opfindelse til penge. Teleselskabet sender verdens første SMS på online auktion. Indtægten vil gå ubeskåret til UNHCR – FN’s organisation til flygtninge-hjælp.

SMS’en sælges som en såkaldt NFT – Non-Fungible Token – der er blevet noget af et modefænomen i det seneste år.

Her modtager køberen en detaljeret og unik kopi af de originale kommunikations-protokoller, som den første SMS i verden blev sendt med.

Auktionen foregår den 21. december hos franske Aguttes, hvor man både kan betale med euro og den nye krypto-valuta Ether.

Tak i lige måde har modtageren af verdens første SMS i 1992 forhåbentligt svaret, da denne tekst-meddelelse dukkede op på skærmen på hans mobiltelefon. (Foto: Vodafone)

Hvor meget den lille indrammede program-stump kan indbringe, tør de færreste spå om, Men det bliver uden tvivl mange penge:

En NFT-kopi af verdens første tweet – skrevet af Twitter grundlæggeren Jack Dorsey – blev for nogle måneder siden solgt for 2,9 millioner dollars på en internet-auktion.

Senest hentede den populære Twitch-streamer Amourant 100.000 dollars for et NFT-billede….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dette tv er som et flytbart skilt