Sæt pris på ungdom

Kattens til sej mobiltelefon

En Android telefon, der kan se i mørke. Som har indbygget laser. Der kan tåle at falde i vand eller ned på et stengulv. Der kan måle klima både inde og ude. Som kan finde bedre rundt i verden end andre mobiler på grund af en særlig god GPS.

Det lyder som noget, der er taget direkte ud af en ”Terminator” film. I virkeligheden er det blot en lille liste af kvaliteter i Caterpillars nye CAT S61 telefon. En supersolid håndværker mobil, som alle kan købe fra den 5. juli formedelst 6.890 kroner.

Caterpillar – det er da dem med store bulldozere og gravemaskiner. De har lånt eller måske snarere udlejet deres gode navn til alle mulige andre outdoor-relaterede ting som handsker, arbejdstøj, værktøj, sokker – og altså også smartphones af den særligt seje kaliber.

De fremstilles af britiske Bullit Group, der ud over CAT telefonerne også laver mobiler med Land Rovers og Kodaks navnetræk på. CAT har været i mobil business i nogle år og har haft stor succes med at sælge super hårdføre telefoner til håndværkere, byggepladser, fabrikker, landmænd – men også outdoor elskere som sejlere, campister, mountain bikere, cross løbere osv.

CAT S61 er det nye flagskib, der nu for alvor skal markedsføres i Danmark. Bullit har derfor lavet aftaler med otte danske forhandlere – TDC Business, Proshop, Atea, Comm2ig, Connection, Mytrendyphone Lomax og Samskifti.

Det med at se i mørke kommer fra, at S61 er forsynet med et FLIR infrarød kamera. Det bruges ikke til at tage snapshops af tante Olga, men man kan faktisk se gennem tåge og røg med kameraet.

Caterpillar telefonens varmefølsomme kamera kan bruges til mange – både seriøse og sjove formål.

Det kan fagfolk f.eks. bruge til termiske målinger. Mobiltelefonen kan således hjælpe med til at finde motorfejl, varmeudslip i mure, fugt, dårlig isolering, over-ophedede elektriske apparater, til kontrol af nylagt asfalt osv. Kameraet kan arbejde med temperaturer op til 400 grader – og med flot billed-opløsning.

Laseren i CAT S61 bruges som elektronisk tommestok. Det foregår ved at tage et billede, og så kan man straks måle afstand til objektet, areal osv. Alle måledata ligger i billedet og kan derfor genbruges, sendes videre osv.

Klimaet kommer ind i billedet, fordi CAT S61 ikke bare indeholder et termometer – det fås også på andre mobiler – men avanceret teknologi fra Sensirion, der måler indeklima og luftkvalitet.

Den nye CAT S61 telefon vil nok især blive set i værksteder og hos outdoor folk, der har brug for en mobil, som kan tåle meget mere end normalt.

Den nye smartphone kan slå alarm, hvis niveauet af luftforurening kommer over et sundheds-skadeligt niveau. Både for allergikere og for almindelige menneskers helbred. Så kan de f.eks. åbne for vinduer, tænde for ventilationen eller gå udendørs og trække frisk luft. Praktisk for f.eks. håndværkere, der arbejder med partikel-afgivende materialer, opløsningsmidler, rengøring osv. Sensoren måler også temperatur og luftfugtighed meget præcist.

Hvad så med selve telefonen, for CAT S61 kan vel også bruges til at ringe med, til sms, email, surfing på internet, til musik-aflytning og de regelmæssige tjek af social media indlæg. Fotografere almindelige fotos og selfies.

Indmaden er dog knap så imponerende som features og funktioner. Processoren i CAT S61 er en mellemklasse Snapdragon 630 med 4 GB RAM og 64 GB lager. Skærmen er på 5,2 tommer og i Full HD kvalitet. Til forskel fra de fleste andre mobil displays kan det Gorilla Glass 5 beskyttede i CAT S61 betjenes med handsker på eller med våde fingre.

CAT S61 er en stor og solid telefon. Måske ikke lige det helt rigtige til den lille dametaske eller café bordet,

CAT S61 kommer med noget så efterhånden usædvanligt som en FM radio indbygget. Der er Bluetooth 5.0, traditionelt hovedtelefon stik, NFC til f.eks. trådløs betaling, USB-C stik, dual-band Wi-Fi og et pænt stort batteri på 4.500 mAh med hurtig opladning via Quick Charge 4.0. Styresystemet er Android 8.0 Oreo med opgradering til det kommende Android P.

Kameraer er der tre af. En selfie skyder på 8 megapixel på fronten, et 16 megapixel hovedkamera på ryggen plus det specielle FLIR Lepton. Det er et termisk kamera, som kan optage og vise billeder i området fra minus 20 til plus 400 grader Celsius.

Men når vi nu taler om en håndværker-telefon, er CAT nyheden selvfølgelig ekstra godt pakket ind og beskyttet mod fysiske påvirkninger. Den kan tåle at blive tabt fra 1,8 meters højde på et betongulv, og den er både IP68 og IP69 klassificeret. Det betyder, at den kan ligge i mindst 30 minutter op tre meters vand. Den klarer også snildt al slags støv og blive ramt af en vandstråle med højt tryk.

De militære MIL SPEC 810G specifikationer klarer CAT S61 også. De betyder, at mobilen skal kunne fungere problemfrit udendørs under selv ret ekstreme forhold med høj fugtighed, salt luft, mange vibrationer osv. Mobilen arbejder fint i temperaturer fra minus 5,5 til plus 65 grader.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sæt pris på ungdom