Få København i ørerne

Twitter skal koste penge

(Foto: Gizchina / Weibo)

Jeg skal love for, at verdens rigeste mand har haft travle timer, siden han i fredags købte det sociale medie Twitter for omregnet 330 milliarder kroner.

Flere gange om dagen triller der nye historier ind om Elon Musks planer, som allerede på førstedagen af overtagelsen betød, at Twitters topledelse blev fyret.

Rygter om afskedigelser af 75 procent af personalet hos Twitter rumsterer stadig, selvom de ikke er blevet bekræftet eller næret i de seneste par dage.

Til gengæld dukker flere og flere information om Musks planer med Twitter. Ud over, at han vil bringe Twitter tilbage til fordums position som det næst-vigtigste sociale medie efter Facebook.

Hvis det står til Musks sædvanlige ambitions-niveau, skal Twitter være nummer ét. Det er dog en lang vej at gå. I øjeblikket rangerer Twitter kun som det 17. største sociale medie i verden.

En af de første skridt, Musk har taget, er at indsætte sig selv som ny topchef for Twitter. Han kalder sig dog ikke for CEO, men vil tituleres som ”Chief Twit”.

Elon Musk vil sparke Twitter tilbage helt op blandt de største sociale medier i verden. (Foto: Tracy Le Blanc / Pexels)

Dernæst har Musk givet sine folk ordre til at finde nye metoder at tjene penge på hos Twitter. De kan f.eks. komme i skikkelse af betalte abonnementer.

I dag er langt de fleste sociale medier gratis for brugerne. Nogle har dog indført betaling for ekstra services eller for at få en højere status som abonnent.

Lige nu kan Twitter brugere købe sig til et Blue abonnement eller opnå en slags VIP-status, som ellers kun kendisser med mange følgere kan få. Det er f.eks. kendisser, journalister, tv-stjerner og politikere.

Twitter Blue giver ekstra features, verificering og bedre sikkerhed på Twitter. Det koster i dag 4,99 dollars om måneden, men skal fremover koste 20.

Der er en god grund til, at Musk er verdens rigeste. Han har næse for, hvor der er penge.

Ifølge det amerikanske online medie Platformer har Twitter givet sine ansatte frist indtil den 7. november til at indføre den forhøjede abonnements-betaling. Lykkes det ikke, bliver de fyret.

Elon Musk har tidligt erklæret, at han gerne vil udvikle Twitter til at blive en multi-media-platform a la Facebook og Instagram.

Elon Musk vil sparke Twitter tilbage helt op blandt de største sociale medier i verden. (Foto: Tracy Le Blanc / Pexels)

Derfor kan det være et lykketræf for ham, at Twitter har den gamle video-tjeneste Vine liggende i sine gemmer.

For nogle år siden blev Vine nævnt i samme åndedrag som det Google-ejede YouTube, men så lukkede Twitter Vine ned i 2016.

Nu skal Musk have bedt sine software-folk vurdere, hvad det vil kræve at friske Vines gamle koder op til nutidigt niveau med moderne streaming osv.

Optimalt set vil Chief Twitteren have Vine op at rulle igen inden nytår, men om det lykkes, er nok tvivlsomt.

Knap to måneder er ikke lang til, når man også vil være sikker på, at en ny streaming tjeneste kører uden fejl og mangler.

Med sin nye position som den øverste tweeter har den hyper-aktive mange-milliardær efterhånden mange kasketter at fylde ud:

Han er allerede topchef for elbil-fabrikanten Tesla. Han er CEO i raket- og satellit-fabrikanten SpaceX, tunnel-boreren The Boring Company og for Neuralink, der vil bygge en bro mellem den menneskelige hjerte og moderne teknologi….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Få København i ørerne