OnePlus 10T og billederne

5,4 mio. Twitter brugere til salg

(Foto: Brett Jordan / Pexels)

Som om det sociale medie Twitter ikke havde bekymringer nok.

Først ville multi-milliardær og Tesla-ejer Elon Musk købe det sociale medie, men trak sig i sidste øjeblik. Nu ligger Twitter og Musk i retssag om et muligt milliard-beløb i erstatning.

Derpå melder Twitter ud i sin seneste regnskabs-meddelelse i går, at brugertallet stiger, men omsætningen falder.

Og nu kommer det så frem, at private informationer på 5,4 millioner Twitter abonnenter er til salg i et velkendt hacker-forum på den mørke del af internet.

Ifølge data-beskyttelses-organisationen Restore Privacy har hackere opdaget et hul i Twitters sikkerheds-systemer og ad den vej fået adgang til navne, telefon-numre og email adresser på de mange Twitter brugere.

Mange-milliardæren Elon Musk har droppet at købe Twitter og vil i stedet bruge sin energi på Tesla elbiler og rumfarts-projekter. (Foto: Tumisu / Pixabay)

De kan nu købes som en komplet database i de såkaldte Breached Forums på internet. Prisen er 30.000 dollars.

Lækagen i it-systemerne blev opdaget tilbage i januar, og Twitter skyndte sig straks at lukke hullet. Skaden var dog sket, selvom det er usædvanligt, at de stjålne data først kommer til salg seks måneder senere.

Twitters anden store hovedpine hedder Elon Musk. Han nåede at være meget tæt på at købe det sociale medie for 322 milliarder kroner, inden han trak i land i sidste øjeblik.

Musk mener ikke, at Twitter har givet ham korrekte informationer om antallet af falske konti. Efter sigende skal det være op til fem procent af alle det sociale medies medlemmer.

Twitter har svaret igen ved at trække Elon Musk for retten og kræve erstatning. Den første høring fandt sted i tirsdags, men uden deltagelse af dommeren. Hun var blevet smittet med Corona. Nu er retssagen så udsat til fem dage i oktober.

Private data på 5,4 millioner Twitter brugere ligger nu til salg på den mørke del af internet. (Foto: Restore Privacy)

Den tredje Twitter nyhed skulle ellers give anledning til glæde. Det sociale medie har nemlig fået 16 procent flere brugere i det seneste år, så det nu har 237,8 millioner. Det er under en tiendel af Facebooks.

Problemet er imidlertid – ifølge Twitter – at usikkerheden omkring Elon Musks køb har kostet reklame-indtægter.

I andet kvartal omsatte Twitter for 1,18 milliarder dollars eller ca. 8,6 mia. danske kroner. Det er en nedgang på én procent sammenlignet med samme periode for et år siden.

Hvad værre er – Twitter leverede et underskud på 270 millioner dollars eller ca. 1,9 mia. kroner i april, maj og juni. I samme tidsrum for et år siden havde Twitter et overskud på 65,5 millioner dollars eller ca. 485 mio. kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OnePlus 10T og billederne