Billigere at reparere Galaxies

Elon Musk vil købe Twitter

(Foto: Steve Jurvetson / Wikimedia)

Twitter har ikke været så meget i masse-mediernes overskrifter siden hin dage, hvor USA’s ex-præsident Donald Trump brugte det sociale medie som sin primære kommunikations-kanal.

Nu er det en mindst lige excentrisk milliardær, som bringer Twitter frem i søgelyset. Tesla-ejer Elon Musk skal nemlig have tilbudt at købe hele Twitter for den formidable sum af 43 milliarder dollars. Det er knap 300 milliarder kroner.

Tilbuddet er det foreløbig seneste kapitel i den snart endeløse saga om striden mellem Musk og Twitter.

Den har stået på i flere år, hvor Tesla-ejeren adskillige gange har beskyldt Twitter for at censurere indlæg og dermed knægte det frie ord.

Samme beskyldninger er kommet fra Donald Trump, som derfor har åbnet sit eget sociale medie Truth Social efter at han blev smidt ud fra Twitter. Truth Social har haft store tekniske problemer og er derfor ikke blevet en succes.

Man kan finde flere ligheder mellem Trump og Musk, men nok flest forskelle. Den vigtigste lighed er, at de begge bruger / brugte Twitter som deres primære talerør. Den største forskel er, at Musk aldrig har været udelukket fra det sociale medie.

Bliver Twitter nu en excentrisk mange-milliardærs private sociale medie? (Foto: Brett Jordan / Unsplash)

For godt en uge siden forsøgte Tesla-ejeren at sikre sig indflydelse over Twitter ved at købe ni procent af aktierne i det børs-noterede medie.

Det gav ham i første omgang et tilbud om at blive bestyrelsesmedlem i Twitte, hvilket Musk dog afviste som utilstrækkeligt. I stedet kommer nu modtrækket i form af planerne om at købe hele Twitter.

I sin begrundelse skriver Musk til de amerikanske børsmyndigheder SEC, at han ”investerede i Twitter, fordi han betragter det som en platform for fri tale i hele verden. Jeg tror på det frie ord som en nødvendighed for et velfungerende demokrati.”

Hvis det lykkes for Musk at købe Twitter, vil han afnotere selskabet fra børsen i New York. Så vil han have sit eget private sociale medie, ligesom Trump har med sit xxxxx.

Musk har tilbudt at betale 54,20 dollars kontant for hver Twitter aktie, hvilket er 20 procent over den seneste kurs. Twitters aktier skød i vejret i nat med 18 procent, efter at overtagelses-tilbuddet blev offentliggjort.

Twitter har bekræftet modtagelsen af købs-tilbuddet. I en pressemeddelelse svarer Twitters bestyrelse, at man vil ”vurdere tilbuddet grundigt for at finde en beslutning, der er i den bedste interesse for selskabet og dets aktionærer”.

Elon Musk betragtes som verdens rigeste mand og skulle derfor sagtens have råd til at købe Twitter. Ifølge flere amerikanske finansmedier er han 260 milliarder dollars eller over 1,7 billion kroner værd….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Billigere at reparere Galaxies