Robotten, du selv kan bygge

Musk dropper at købe Twitter

(Foto: Brett Jordan / Unsplash)

Teslas ejer Elon Musk har droppet at købe det sociale medie Twitter, som han ellers var parat til at betale 44 milliarder dollars for eller ca. 328 mia. kroner.

Det er ikke, fordi verdens rigeste mand mangler pengene. Dem havde han skaffet, siden han afgav købstilbuddet i april.

Musk føler imidlertid, at han er rendt ind i for meget modstand internt hos Twitter, så han ikke længere tror, at det vil være en god idé at eje det sociale medie.

I sin skriftlige begrundelse til de amerikanske børs-myndigheder skriver Musk, at Twitters ledelse ikke overholdt en aftale om at levere de data og finansielle oplysninger, han havde krævet.

Derfor kan han ikke danne sig et ordentligt overblik over, hvad han er ved at købe – og hvad det reelt er værd.

Diskussionen har bl.a. gået på, hvor mange falske konti Twitter indregner i sit brugertal. Twitter hævdede under fem procent, men sandsynligheden er mange flere.

Ud over Tesla ejer Elon Musk bl.a. også raket-selskabet SpaceX. (Foto: NORAD og USNORTHCOM / Wikimedia)

Nu risikerer Musk at skulle betale en milliard dollar i bøde for at hoppe fra købsaftalen. Desuden kan det ende med en langvarig retssag.

Inden ideen om at købe Twitter blev konkret i begyndelsen af året, var Elon Musk en af det sociale medies mest ivrige og populære brugere.

I øvrigt sammen med USA’s eks-præsident Donald Trump, der i dag har problemer med at få sit eget nye sociale medie – Truth Social – til at blive en kommerciel succes.  Truth Social er  langt hen ad vejen en kopi af Twitter.

Twitter selv har også tabt mange penge på den langvarige købsproces. Aktien er faldet på den amerikanske børs, og Twitter har tabt milliarder af dollars i værdi.

Det sociale medie har også stoppet al ansættelse af nyt personale. Tværtimod har man som led i købsforhandlingerne fyret næsten 100 medarbejdere for at spare omkostninger.

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Robotten, du selv kan bygge