iPhone 13 er multi-national

Robotten, du selv kan bygge

(Foto: NUWA Robotics)

Som regel er det en vanskelig opgave at bygge en robot op fra grunden og bagefter få den til at gøre, hvad man ønsker. Det kræver både mekanisk snilde og evner udi programmering.

Måske det bliver nemmere fremover, for NUWA Robotics fra Taiwan har udviklet et byggesæt, som stort set alle kan samle og få til at fungere som husets eller kontorets lille søde robot.

RobotCreator DX minder om et LEGO byggesæt, og programmeringen foregår via en interaktiv og nem online guide med videoer i skyen. Ingen eller kun meget lidt erfaring er nødvendig hævder NUWA.

(Foto: NUWA Robotics)

Omkring 100 enkelte dele skal samles på et par timer. Blandt dem er et dusin små servo-motorer, seks mikrofoner, mange sensorer, en højttaler og et syv tommers LCD-display som robottens ”ansigt.”

Nyheden måler 318 gange 307 gange 166 mm og vejer 2,5 kilo. Den har en Qualcomm processor med otte kerner som hjerne og kører med et batteri på 9.100 mAh. Det skal kunne holde robotten aktiv i otte timer på en opladning.

Programmerings-sproget kalder NUWA for RoFlow. Det kan få robotten til at bevæge sig efter ejerens ønske og reagere på f.eks. stemme-kommandoer.

Programmering sker ved hjælp af nemme og interaktive værktøjer. (Foto: NUWA Robotics)

Som nævnt behøver man ikke have kodet før for at få DX til at fungere. Man klikker rundt i præ-forberedte moduler og vælger de rutiner, som robotten skal kunne.

Det er f.eks. at spille interaktive spil, deltage i video-møder eller holde en omgang smalltalk i gang med et menneske.

Robotten kan oplæres til at reagere på fysisk berøring, via billeder og video på skærmen og stemme-kommandoer.

(Foto: NUWA Robotics)

Man kan også få robotten til at vise ansigts-udtryk ved hjælp af medfølgende skabeloner eller egne design skabt med Adobe Photoshop eller Illustrator.

Mange features er med som standard. Vil man have robotten til at gøre mere avancerede ting, kan man abonnere på en Plus plan, der tilbyder nye features hver måned.

Alternativt kan man naturligvis kaste sig ud i at programmere selv. Det sker så via et blok-baseret CodeLab værktøj, som kan betjenes via en pc, tablet eller mobiltelefon.

(Foto: NUWA Robotics)

CodeLab bygger på programmering ved hjælp af blokke og moduler på skærmen. De kan f.eks. omfatte kunstig intelligens (AI) med Google Teachable Machine og AI Training School. Den lille robot er altså meget mere end et børne-legetøj.

Endelig har NUWA indrettet en MakerBase  på internet, hvor brugere fra hele verden kan udveksle ideer, kode, design, spil og andre ressoucer.

NUWA Robotics forsøger i øjeblikket stor succes med at finansiere en storproduktion via Crowd Funding på iværksætter portalen Kickstarter.

Her kan interesserede forudbestille et robot-byggesæt til priser fra 599 dollars eller knap 4.400 kroner. Levering er planlagt til oktober….

Robotten skal kunne samles på et par timer. (Foto: NUWA Robotics)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone 13 er multi-national