Sov bedre med Amazon

Nu bliver laptop skærm fleksibel

(Foto: Intel)

Samsung er dygtig til at bygge skærme og displays. Ingen tvivl om det. Kig bare på Samsungs tv-apparater, computer monitorer eller sydkoreanernes smartphones.

Især inden for mobiler har Samsung markeret sig med spændende skærm-nyheder. Samsung dominerer således markedet for foldbare telefoner med sine Galaxy Z Flip og Z Fold modeller, der bruger et fleksibelt OLED display, der kan bøjes.

Nu kunne det tyde på, at Samsung er på vej til at gentage succes’en på pc’er og laptops. Samsung har nemlig præsenteret, hvad firmaet selv kalder ”verdens første 17 tommers display til computere, der kan udvides i en glidende bevægelse.”

Præsentationen foregik på en konference hos chipgiganten Intel og blev foretaget af dr. JS Choi, der er præsident og topchef for Samsung Display.

Udgangspunktet er en 13 tommers skærm til en laptop, som kan strækkes og udvides i siderne, så den bliver til en 17 tommers.

(Foto: Intel)

Ifølge Samsung er den fleksible skærm udviklet til laptops i stil med Microsoft Surface Go 3, men mulighederne er mange:

Man kunne f.eks. forestille sig, at man skærmen siddende i en lille bærbar pc. Når billedet skal vises i større format ved f.eks. en præsentation, trækker man det bare i bredden.

Samsung fortalte desværre ikke noget om billed-opløsning, lysstyrke, kontrast eller, hvilken teknologi man benytter til sit fleksible pc-display. Pris og ankomst på markedet er også hemmeligt.

Tilbage i maj viste Samsung en lignende OLED-skærm på 6,7 tommer til mobiltelefoner, der kunne udvides i højden.

I begge tilfælde var der i princippet tale om ”rullende” skærm. Samsung vil dog ikke bruge det navn, fordi konkurrenter som LG. OPPO og TCL allerede benytter den betegnelse på tv-apparater….

(Foto: Intel)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sov bedre med Amazon