Facebook sidder tungt på Android

Hvis tv ikke kan blive store nok

Det er ikke, fordi manden på billedet er specielt lille. Snarere er fjernsynet gigantisk. Det er nemlig markedets største QLED tv, som Samsung nu er begyndt at sælge i USA og Sydkorea.

88 tommer eller 197,9 centimeter måler nyheden, så den må være oplagt til alle, der ikke kan få deres tv store nok. Det aktive billed-areal er mere end fire gange så stort, som hvis man stillede fire almindelige 43 tommer tv sammen.

Den enorme Q9 skærm tilbyder en opløsning på 3.840 x 2.160 punkter (4K UHD). Refresh rate er 240 Hz, og systemet kommer med 10 bit HDR til forbedring af billed gengivelsen.

QLED (Quantum Dot) teknologien tilføjer et tredje lag af halvleder krystaller mellem baggrunds-belysningen og selve LED skærmen. De små punkter i det ekstra lag er lavet af en metal legering, der kan konkurrere med OLED i farver og kontrast.

Samsung hævder i den forbindelse, at firmaets QLED tv kan gengive hele DCI-P3 farveskalaen, der indeholder næsten alle naturligt forekommende kulører. Ingen andre tv på markedet kan klare det 100 pct.

Samsung nyheden har fire HDMI porte, Bluetooth og Wi-Fi. Meget smart leveres tv’et med et gennemsigtigt optisk kabel, der gør de ellers ofte generende ledninger bag tv’et næsten usynlige.

Som resten af apparaterne i Samsungs QLED familie er Q9 skærmen udstyret med en meget tynd ramme, samtidig med at tv’et fylder ganske lidt i dybden. Bruger man Samsungs eget ophæng til at sætte nyheden op, sidder fjernsynet nærmest klistret til væggen.

Desværre er den slags kæmpe-tv ikke helt billige. 20.000 USD eller ca. 128.000 kroner er prisen i USA. Så mange vil nok nøjes med de mindre QLED varianter på 55, 65 og 75 tommer. Især den ”lille” Q7F model på 55 tommer virker som et godt tilbud for pengene – ca. 2.500 USD….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Facebook sidder tungt på Android