Musik på middagsbordet

Facebook sidder tungt på Android

Folkene bag Facebooks besked-app WhatsApp kunne forleden meddele, at app’en bliver brugt af over en milliard brugere om dagen, og 1,3 mia. mennesker kigger forbi WhatsApp mindst én gang om måneden.

Nu kan WhatsApp så glæde sig over, at den var den suverænt mest downloadede app til Android i juli. Over 103 millioner mennesker hentede app’en i den forløbne måned mod kun knap 23 millioner ærkerivalen Snaphat.

Ifølge analysefirmaet Priori Data har WhatsApp holdt sig på Android toppen i flere måneder i træk – og WhatsApps værste konkurrenter kommer såmænd fra eget hus: Messenger, Facebook og Instagram.

Android brugere verden over downloadede 354 millioner apps i juli. De 297 kom fra Facebook imperiet.

Jeg har desværre ikke de tilsvarende globale tal for iPhone og iPad, men jeg kan byde på de mest populære apps i henholdsvis England og USA.

WhatsApp er også nummer ét hos de britiske Apple brugere – med Rider, Love Island og Snake vs. Block på de følgende pladser. Facebook gruppen har ”kun” tre apps med i den engelske iOS Top.10 for juli.

Den amerikanske hitliste for iPhone/iPad apps ser noget anderledes ud:

  1. Sarahah
  2. Facebook Messenger
  3. Snake vs. Block
  4. Facebook
  5. Amazon
  6. Spotify
  7. Netflix
  8. Word Connect
  9. Pandora Music
  10. WhatsApp

Den app, der skinner mest i øjnene, er Sarahah. Hvad er det for en størrelse, der er så populær i USA og også er i Top-10 i England?

Sarahah er en anonym besked-tjeneste, der oprindeligt stammer fra Saudi Arabien, men nu spredes over hele verden via apps til både iPhone/iPad og Android.

I begyndelsen blev Sarahah primært brugt som en kommunikations kanal, hvor ansatte anonymt kunne komme med forslag eller kritik til deres arbejdsgiver.

I dag er det helt sikkert også anonymiteten, der gør Sarahah så populær ude i den store verden:

Når en bruger først har registreret sig, kan han eller hun give linket til deres venner eller udsende det offentligt. Alle med linket kan så sende anonyme beskeder. Modtageren får ikke at vide, hvem  afsenderen er – og kan heller ikke svare på meddelelsen….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Musik på middagsbordet