Big Brother a la Beijing

Intelligent lyd fra Samsung

Når man tænker på, hvor langt Samsung er fremme i skoene, når det gælder udvikling af smartphones, fladskærms-tv og mikrochips, kan man undre sig over, hvor verdens største elektronik firma er henne, når det drejer sig om stemmestyrede højttalere.

Amazon marcherer frem med kæmpeskridt med sit Alexa system og tilhørende Echo højttalere. Google har Home bokse og Assistant, Microsoft Cortana – og Apple er lige nu forsinket med sin HomePod højttaler med den digitale Siri assistent i.

Selvfølgelig har Samsung noget i ærmet, og dét får verden nok at se i foråret. Før vil Samsung ikke være klar med en egen ”smart” højttaler, der kan tage kampen op med de amerikanske konkurrenter i førerfeltet for det netværks-styrede hjem.

Ikke mange i Danmark er klar over, at Samsung producerer højttalere. Den første smarte boks med stemmestyring ventes at hente Hi-Fi teknologi fra Samsungs nye datterselskab Harman, som bl.a. ejer højttaler giganten JBL.

Ifølge nyhedstjenesten Bloomberg vil Samsungs udspil minde meget om de højttalere med indbyggede mikrofoner, vi allerede kender fra Amazon, Google og co.

Ligesom Apple vil Samsung satse på et publikum, der ønsker rigtig god lydkvalitet. Med andre ord skal Samsungs højttaler kunne levere Hi-Fi lyd, som selv musik-elskere kan acceptere. Ikke kun videregive popmusik, vejrmeldinger og holde en talt dialog i gang med sin ejer.

Andet ville da også være underligt. Samsung forvandlede sig jo til en rigtigt Hi-Fi fabrikant, da man for et år siden købte den amerikanske Harman koncern med audio-mærker som JBL, Harman-Kardon, Infinity, Mark Levinson eller i Danmark autostereo divisionen fra Bang & Olufsen og scenelys fra Martin Professional.

Samsungs smarte højttaler kommer i hælene på Apples Homepod (billedet), der er forsinket nogle måneder. Oprindeligt skulle Apples første Hi-Fi højttaler have været klar til julehandelen i år.

Sikkert skulle det også være, at den nye smarte højttaler bliver udstyret med Samsungs svar på Siri, Cortana, Alexa og Assistant. Den hedder Bixby og bliver markedets første digitale assistent af hankøn. Alle de andre kommunikerer med en venlig feminin røst.

Selvom Samsung synes at ligge i baghjulet på rivalerne, har koreanerne en stor fordel fremfor dem. Samsung fremstiller nemlig selv alt fra tv og smartphones til køleskabe, støvsugere, mikroer og vaskemaskiner, der vil kunne indgå i et boligens stemme-styrede netværk.

Måske Samsung benytter lejligheden til at præsentere sin smarte højttaler i forbindelse med lanceringen af den nye Galaxy S9 telefon i januar eller februar. Det ville være et oplagt sted, fordi hele verdenspressens opmærksomhed vil være fokuseret på Samsungs svar på Apples banebrydende iPhone X….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Big Brother a la Beijing