Nothing kommer med laptop

Sov bedre med Amazon

(Foto: Amazon)

Mange moderne smartwatches har fået indbygget sensorer og apps, der kan overvåge brugerens søvn-kvalitet. Den er nemlig mere vigtig for vores helbred, end mange natteravne vil være ved.

Man kan også købe flere separate ”sleep trackere” på markedet, men de kommer typisk fra små fabrikanter, som ikke har de store marketing-muskler til at få kendskab og salg bredt ud til det store publikum.

Det har til gengæld Amazon, der nu for første gang træder ind i konkurrencen om digitale søvn-overvågere. Det sker med den nye Amazon Halo Rise.

Amazon nyheden er beregnet til at stå på brugerens sengebord. Den arbejder selvstændigt og kræver ikke, at man bærer f.eks. et armbånd med sensorer eller har bevægelses-følere anbragt i selve sengen.

Halo Rise kan også bruges som et solopgangs-vækkeur eller til at falde lettere i søvn i takt med solnedgangen. (Foto: Amazon)

I stedet holder Halo Rise øje med brugerens åndedræt og bevægelser under søvnen. Det sker ved hjælp af en integreret radar, der udsender radio-signaler.

De reflekteres fra brugerens krop og modtages derefter af en hel stribe forskellige antenner på den nye Amazon gadget.

Her sidder en processor og software med kunstig intelligens (AI). De analyserer data fra radaren og bedømmer, hvor meget tid brugeren tilbringer i de forskellige faser af hans eller hendes søvn.

De vigtigste faser er REM (Rapid Eye Movement), let og dyb søvn. Dem lærer Halo Rise at kende ved hjælp af maskinlæring, så Amazon nyheden ender med at blive personligt tilpasset sin bruger efter et stykke tid.

Halo Rise laver hver morgen en grafisk oversigt på brugerens smartphone over, hvor godt han eller hun har sovet i den forløbne nat. (Foto: Amazon)

I løbet af natten måler andre sensorer i Halo Rise temperaturen i soveværelset, luftfugtighed, lysniveau og støj, der alle kan påvirke et menneskes søvn.

Når brugeren vågner op om morgenen, kan brugeren studere en søvn-opgørelse, som Halo Rise sender trådløst til en app på mobil eller tablet.

Opgørelsen indeholder bl.a. grafer, der viser, hvor lang tid man befandt sig i hver søvn-fase. Man får også en karakter for nattens søvn og kan sammenligne med, om man har sovet bedre eller dårligere over en given periode som f.eks. den seneste uge.

Desuden giver Amazon Halo Rise gode råd til at forbedre brugerens søvn baseret på de målinger, sensorerne har hentet hjem til vurdering. Det kan f.eks. være at sætte temperaturen ned i soveværelset, slukke for flere lamper osv.

Halo Rise tænder automatisk, når brugeren går i seng. Ingen data eller fotos lagres undervejs og sendes ud på nettet, Man kan også betjene ”sleep trackeren” manuelt via knapper, en mobil-app eller stemmekontrol med Amazons Alexa assistent

Halo Rise nyheden kan bruges som et ganske almindeligt vækkeur, der kan begynde opvågningen trinvist i takt med, at solen står op. Det sker ved hjælp af en ring med LED-pærer, der også kan fungere som en læselampe.’

Endelig kan LED-ringen bruges til at falde lettere i søvn. Her simulerer den så en solnedgang ved at dæmpe lyset gradvist i soveværelset.

Naturligvis kan man se det aktuelle klokkeslet på Halo Rise eller bruge den som et almindeligt vækkeur med musik og vækketoner.

Uheldigvis vil Amazon i første omgang kun sælge Halo Rise på det amerikanske marked. Her skal nyheden fra senere på året koste 140 dollars eller ca. 1.050 kroner.

I prisen indgår seks måneders abonnement i Halo klubben, hvor medlemmer vil få adgang til endnu sundheds- og wellness-relaterede features….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nothing kommer med laptop