Grønland får 5G

Tesla har ikke erobret verden

(Foto: Blomst / Pixabay)

Når mange mennesker hører ordet elbil, tænker de straks på Tesla. Det er da også imponerende, hvad Elon Musk har bygget op med Tesla i en tid, hvor ingen af de etablerede bilfabrikanter skænkede elmotorer og batterier mange tanker.

Tesla har dog langt fra opnået en dominans på verdensbasis. Måske lige bortset fra sit navn og sit brand, der må være klodens mest kendte for elbiler.

En ny oversigt fra analyse-bureauet Statista afslører, at Tesla kun har en dominerende position i sit hjemmemarked Nordamerika.

I 2021 sad Tesla på 70,6 procent af alle elbiler solgt i USA og Canada. Kun Australien og New Zealand kommer i nærheden med 65,8 procent.

I Asien sidder Tesla f.eks. kun på 12,4 procent markedsandel. Den største elbil-fabrikant i det område af verden er kinesiske Wuling med 14,9 procent.

Her i Europa må Tesla også slås med større konkurrence end på hjemmebanen I USA:

Volkswagen solgte således flere elbiler til europæerne sidste år end Tesla. Dertil kommer Renault, Peugeot og Hyundai, der alle har taget over fem procent markedsandel i vores del af verden….

(Infografik: Statista.com)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønland får 5G