Plæneklippere bliver klogere

Nu kommer Honor mobilerne

(Foto: Honor)

For et par år siden solgte den kriseramte kinesiske it-gigant Huawei sin Honor division fra. Den havde Huawei brugt til at sælge mobil-modeller billigere over internet end via forhandlere.

Som selvstændig har Honor udviklet sig til at være en mega-succes. I dag er Honor blandt de største mærker på det store kinesiske marked, mens Huawei kun er en skygge af sig selv.

En af fordelene ved at sælge Honor fra var, at telefonerne så ikke var omfattet af USA’s embargo mod Huawei.

Det betød bl.a, at Huawei ikke måtte sælge 5G telefoner, og at de tidligere så populære Huawei telefoner måtte klare sig uden apps og online tjenester fra Vesten som f.eks. Google, Facebook og YouTube.

Honor har til gengæld adgang til disse vigtige ting. De er så også indbygget i den nye Honor 70 telefon, der bliver den første, som for alvor skal markedsføres uden for Kina selv.

Honor vil lancere den nye 70’er telefon sammen med en ny Pad 8 tablet og en MagicBook 14 laptop. (Foto: Honor)

Honor fortæller, at den nye smartphone skal sælges i 70 lande verden over. Her vil især de spændende kameraer vække opsigt.

På Honors globale hjemmeside figurerer landene ikke endnu. Andre Honor modeller sælges dog bl.a. i Tyskland, England og Finland, mens Danmark, Norge og Sverige er undladt. Spørgsmålet er, om det ikke ændrer sig i de næste uger og måneder.

Honor 70 er den første mobiltelefon på markedet, som indeholder Sonys helt nye IMX800 kamera-sensor.

Den er 55 procent større end sensoren på en iPhone 13 og byder på den lidt usædvanlige opløsning på 54 megapixel. Det almindelige hos Android nutildags er 50 MP.

Anderledes er også Honors særlige ”Solo Cut” funktion. Den gør det muligt at skyde fotos og videoer på højkant, selvom man holder telefonen vandret.

I Kina fås Honor 70 i både standard, Pro og Pro+ udgaver, hvor forskellene bl.a. ligger i skærmens størrelse og den anvendte processor. (Foto: Honor)

Funktionen sporer samtidig og fastholder personen på billedet automatisk på billedet, selvom motivet skulle være uskarpt eller tilsløret.

Honor 70 kan også arbejde med multi-video. Det vil sige, at man kan optage med både de bagud-rettede og front-kameraet på samme tid eller skifte mellem dem. Man kan så vise begge billeder på skærmen over hinanden.

Med andre ord fortsætter Honor, hvor den tidligere ejer slap. Huawei var nemlig berømt for at bygge nogle af verdens bedste kameraer til smartphones

Indendørs nøjes Honor med at bruge Qualcomms mellemklasse processor Snapdragon 778G Plus med 5G. Ikke den stærkere Snapdragon 8 Gen 1 motor, der sidder i de fleste topklasse Android mobiler i dag.

Skærmen på Honor 70 er en OLED-type på 6,67 tommer og Full HD+ visning og støtte til HDR Vivid. Telefonen er kun 7,9 mm tyk og vejer 178 gram.

Her ses Honors sjove trick, hvor man kan optage lodrette billeder og videoer, selvom man holder telefonen vandret. (Foto: Honor)

Batteriet er på 4.800 mAh med hurtig 66 watt opladning visa kabel. Styresystemet er Android 12 med Honors egen Magic UI 6.1 brugerflade lagt ovenpå.

Den nye telefon fås i farverne Midnight Black, Crystal Silver, Emerald Green og Icelandic Frost. Designet er enkelt og rent, hvor kun de to cirkler om kameraerne på telefonens bagside træder frem.

Honor vil tilsyneladende sælge 70’eren i to varianter i Europa fra den 2. september. Den ene har 128 GB lager, den anden 256 GB. Priserne bliver henholdsvis 570 og 630 euro, hvilket svarer til ca. 4.300 og 4.700 kroner.

I Kina fås Honor også som 70 Pro og Pro+ varianter, der har endnu bedre kameraer, et større display og bruger MediaTeks stærkeste processor nogensinde – Dimensity 9000.

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Plæneklippere bliver klogere