Disse mobiler købte vi i maj

Tilbage fra fremtiden

(Foto: DMC DeLorean)

Måske lige bortset fra Tesla, så de fleste andre elbiler lidt klodsede og plastik-agtige ud i begyndelsen.

Det var, ligesom designerne havde lidt svært ved at finde ud af, om den nye type biler blot skulle have en elektrisk motor og batterier i og så ellers ligne benzin-udgaven til forveksling. Eller om de godt måtte have et udseende, der markerede dem som elbiler.

Problemet var jo lidt, at hverken bilfabrikkerne eller den almindelige bilist tog elektriske køretøjer særligt alvorligt i begyndelsen.

De var nok en modedille af en slags, mente de. Desuden var både benzin- og diesel-motorer jo blevet meget mindre forurenende end før.

Fra siden ser den nye DeLorean nærmest lidt tam ud. Karrosseriet har dog en meget lav vindmodstand på 0,23 Cd. (Foto: DMC DeLorean)

Den opfattelse har unægtelig ændret sig siden. I dag har alle større bilfabrikker rene elmodeller i deres program og vil lade klassiske biler med brændstof motor udgå i løbet af få år.

Desuden er der kommet flere – for ikke at sige – mange rene fabrikanter af elbiler. Tesla er fortsat størst, men trues efterhånden af flere og flere nye elbil mærker af kinesisk oprindelse.

Det har heldigvis betydet, at vi nu også ser elbiler i mere spændende designs og i områder, der tidligere var domineret af højtydende forbrændings-motorer  – sportsvogne og showcars for eksempel.

Den nye Alpha 5 fra DeLorean er sådan et eksempel. En elegant super-sportsvogn, der lige så godt kunne være kommet fra Ferrari eller Aston Martin.

Cockpittet ser nærmest spartansk ud i forhold til klassiske sportsvogne, der har masser af knapper at trykke på og vippe med. (Foto: DMC DeLorean)

Det gør ikke Alpha 5 nær så banebrydende som dens berømte forfader. Den hed DeLorean DMC-12 og spillede en af hovedrollerne i ”Tilbage til fremtiden” filmene fra idten af 1980’erne. Den anden hovedrolle havde Michael J. Fox.

Den gamle DeLorean var meget mere kantet i designet og var fremstillet helt i rustfrit stål. Den havde en for tam motor til designet, men skilte sig voldsomt ud fra rosset med sine mågevinge døre.

De herlige døre har den nye Alpha 5 også 40 år efter. Nu er karrosseriets linier ikke så banebrydende, karrosseriet langt hen ad vejen i kulfiber – og motoren elektrisk.

De tekniske data er DeLorean (DMC) lidt fedtet med at udlevere, men vi kan da få at vide, at Alpha 5 skal kunne accelerere fra 0 til 100 på 2,9 sekunder og nå en topfart af 250 kilometer i timen. Det lyder jo bestemt til en sportsvogn, hvis præstationer matcher det frække udseende.

Den gamle DeLorean DMC-12 fra “Tilbage til fremtiden” filmene på udstilling i 2011. (Foto: The Conmunity / Wikipedia)

 

Kilder omkring DMC afslører dog, at batteriet skal være på over 100 kWh, der skal sikre en rækkevidde på 300 miles eller knap 500 kilometer.

Den spændende nye elsportsvogn får officiel premiere den 18. august, hvor den vil blive vist frem ved det prestige-fyldte Pebble Beach Concourse d’Elegancr i Californien. Her kommer den i selskab med nogle af verdens smukkeste nye og gamle biler.

Prisen taler DMS slet ikke noget om: Hvis man er seriøst interesseret i at købe, kan man blive skrevet op på en liste, hvor man får besked om, hvornår den kommer til salg og formentlig også, hvad man skal reservere af formuer på sin bankkonto….

Lidt fræk ser elsportsvognen ud bagfra. (Foto: DMC DeLorean)

(Foto: DMC DeLorean)

Der er kun én stor dør i hver side, som skal give adgang til begge sæderækker. (Foto: DMC DeLorean)

Ligesom flere af sine seneste konkurrenter fra Kina kommer den nye DeLorean med et semi-gennemsigtigt tag. (Foto; DeLorean)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse mobiler købte vi i maj