Samsungs nye er eftertragtede

Her er verdens stærkeste elcykel

 

(Foto: Biktrix)

Elcykler har det som elbiler. De har et stærkt drejnings-moment og ofte et utroligt optræk. Det udnytter man ofte i elbilen, men knap så ofte på cyklen. Og dog.

Hvis man har lyst til at køre rundt på en to-hjulet traktor, har canadiske Biktrix det helt rigtige. Firmaets nye Juggernaut XD er så kraftig, at elcyklen kan trække en mindre campingvogn eller en pæn stor trailer!

Biktrix ville egentlig bygge en el-cykel, der var stærkere end alle andre elektrisk mountain bikes. Det er uden tvivl lykkes, for Juggernaut XD klatrer op ad bakker som en gemse. Vel at mærke, uden at cykelrytteren får en dråbe sved i panden.

(Foto: Biktrix)

Undervejs i udviklingen fandt canadierne så ud af, at deres opfindelse også sagtens kunne bruges som en lille lastvogn eller traktor.

Tænke sig at komme trillende på cykel ind på en campingplads med en 750 kilos vogn på slæb. Ikke bare et sammenfoldet telt på bagage-bæreren.

Problemer med at trække et sæt tvillinger med sig på cykel vil også være overstået. Det samme f.eks. en påhængsvogn med isbar, juice-butik eller en anhænger med varmeskab for mad-udbringnings-services som Wolt.

(Foto: Biktrix)

Så meget poesi – nu lidt teknisk prosa.

Hjertet i Juggernaut XD er en Bafang Ultra elmotor centralt plaxceret i cykelstellet. Motoren er koblet op på hele to gearkasser for at få kraften ned på jorden. Det resulterer så i over 2.000 watt eller 2,7 hestekræfter samt en drejningsmoment på 300 Nm eller mere.

Kigger man nærmere på denne super-udgave af en elektrisk mountain bike, er den forsynet med to meget solide kæder:’

 

Den normale drivlinie med pedaler sidder til højre i stedet. En ekstra gearkasse sidder til venstre og bruger en type 219 kæde, som man ellers mest ser anvendt i gocarts til konkurrencebrug.

Biktrix har gjort betjeningen af Juggernaut XD så nem og automatisk som mulig. Cyklisten vælger mellem tre forskellige gearkasse-indstillinger med venstre tommeltot og styrer gassen med højre hånd på styret.

Juggernaut XD vejer 33 kilo, så de fleste ryttere vil nok se bort fra pedalkraft langt hen ad vejen. I hvert fald, når det går opad i terræn, i typisk dansk modvind eller med belastning på slæb.

Elmotoren kan skifte mellem to – faktisk tre – gear. ;Man kan nemlig også køre Juggernaut XD med almindelig rugbrøds-motor og otte pedalgear. (Foto: Biktrix)

Med det største batteri på 25Ah / 48 volt monteret, skal rækkevidden være maksimalt 150 miles eller ca. 240 kilometer, men det er næppe med en campingvogn bagpå.

Den seje Biktrix elcykel skal koste fra 5.999 dollars eller godt 40.000 kroner. I øjeblikket kan den forudbestilles med 1.000 dollars i rabat.

Med i den nette sum får man ikke kun en traktor-motor på to hjul. Man får også to Tektro skivebremser, en luft-affjedret forgaffel og valget mellem 26 x 4 eller or 27,5 x 3 tommers offroads dæk….

Man vil nok vække opsigt, når man kommer cyklende med en 750 kilos campingvogn i det danske landskab. (Foto: Biktrix)

(Foto: Biktrix)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsungs nye er eftertragtede