Vi elsker kontaktløs betaling

Hvis SMEG lavede en scooter

(Foto: Joon S)

Italienerne har mange verdensberømte mærker, hvor design og livsstil har en stor rolle: Lad mig blot nævne navne som Ferrari, Gucci, Fiat, Martini – eller hvorfor ikke Vespa og SMEG?

Kunne man mon forestille sig, at scooterens opfinder slog sig sammen med fabrikanten af de buttede køleskabe og skabte det helt rigtige retro køretøj til den elektriske tidsalder?

Hvis det skulle ske, kunne det helt oplagt være med den unge italienske designer Joon S. som formidler, fortæller design-hjemmesiden Trendhunter.

(Foto: Joon S)

Den gode Joon S. har nemlig udtænkt ideen til en SMEG Futro e-scooter, hvis bløde runde og farveglade former minder lige så meget om Vespas berømte tohjulere som om SMEG’s hårde hvidevarer.

Joon S. er så gået et par trin videre. Han har nemlig udnyttet «lår» og «rumpette» på en Vespa scooter til at anbringe f.eks. brødrister, vinkøler, termokande, skærebræt, tallerkener, glas og bestik. Kort sagt alt, hvad man har brug for til en picnic eller en badetur på elektriske to hjul.

Alle de praktiske ting ting til skovturen ligger bag klapper i siden over scooterens baghjul, hvor der faktisk er forbløffende meget plads til både fødevarer og andet habengut.

(Foto: Joon S)

Til gengæld har Vespas reservehjul måttet vige pladsen, så man må ikke håbe, at SMEG Futro punkterer undervejs.

Under sædet ligger både det almindelige batteri til at drive scooterens elmotor – plus et lille bærbart batteri. Det er designet til at fungere med den medfølgende brødrister, vinkøler og kaffemaskine.

I det ydre er scooteren bare Vespa, som vi kender den fra utallige gamle film og modeplakater fra dengang, Fiat 500 var kult første gang, og Sophia Loren var både ung og smuk.

(Foto: Joon S)

I dag fremstiller Vespa skal også mindre osende scooteren med elmotor, men man ser dem desværre sjældent på danske breddegrader. Måske SMEG Futro kunne ændre dette faktum, hvis konceptet bliver til virkelighed. Danskerne kan jo godt li’ at tage til stranden eller i skoven på to hjul.

Det er selvfølgelig en del af livsstilen, at man vil kunne købe Vespa SMEG Futro i en hel stribe forskellige kulører – de fleste i pastelfarver.

Elmotoren er den samme som i den normale Vespa, men forlygten i Futro ser meget mere fancy ud. Det samme gælder instrument-panelet, der er én stor touch skærm med integreret navigation, mobiltelefon og stereoanlæg.

Musikken kommer så enten ud trådløst via Bluetooth øretelefoner eller gennem de højttalere, som designeren har fundet plads til i hjørner af elscooterens hofter.

Lad os håbe, at Vespa SMEG Futro konceptet snart bliver til virkelighed.

Det er både grønt, retro og sjovt…

(Foto: Joon S)

(Foto: Joon S)

(Foto: Joon S)

(Foto: Joon S)

(Foto: Joon S)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi elsker kontaktløs betaling