iPhone nummer ét hos kineserne

Hvis B&O lavede et bilrat

(Foto: Alexandre Picard)

I en nær fremtid, hvor biler er mindre om at styre, men mere om at blive transporteret, kunne danske Bang & Olufsen måske finde sig en attraktiv niche som leverandør af bilrat.

Det er i hvert fald ideen hos den unge franske designer Alexandre Picard, der har ladet sig irritere af, at rattene i mange – selv moderne – personbiler manger ergonomi og en behagelig betjening. Desuden er de ikke spor pæne at se på – snarere overhældt med knapper.

Picard mener, at rattet med sin centrale placering burde udnyttes meget bedre. Bestemt også til det underholdnings-mæssige, der jo som bekendt er B&O’s speciale.

(Foto: Alexandre Picard)

B&O er bestemt ikke ukendt med at bygge elektronik til personbiler. Dansk-designede højttalere sidder i mange dyrere limousiner, og B&O’s ICE teknologi til forstærkere formidler også lyden i mangen kørende kabine.

Jeg har dog aldrig før set Bang & Olufsen designe noget så «ordinært» som et bilrat og så forvandle det til en underholdnings-central med alle de ergonomiske og smukke detaljer, vi kender fra de danske stereo-anlæg, tv, højttalere, hovedtelefoner osv.

Alexandre Picard fortæller, at han har ladet sig inspirere af de danske Beolab højttalere til sit bilrat, hvor lyden kommer ud fra midten, hvor vi i dag har dythorn og fører-airbag.

B&O højttaleren er placeret oven over airbaggen i rattets midte. (Foto: Alexandre Picard)

Ud over lydkvaliteten har designeren overført typiske B&O elementer til betjeningen. Rattet har to kontroller i hver side med små belyste LED skærme over. De skal føles som B&O, når man svarer på telefon-opkald, styrer musik og podcasts fra højttalerne, tænder for lamper osv.

Picard forestiller sig, at rattet betjenes som normalt, så længe bilisten kører sin egen vogn. Kobler han over til autonom funktion, hvor bilen kører af sig selv, skifter rattets betjening til en underholdnings-central.

Den kreative Bang & Olufsen Steering Wheel Speaker arbejder naturligvis perfekt sammen med stemme-kontrol fra Google Assistant / Auto, Apple Siri / Carplay eller Amazon Alexa.

(Foto: Alexandre Picard)

Og så vil det jo være oplagt, hvis B&O samtidig leverede Hi-Fi forstærkere, underholdnings-skærme til bagsædet og et dusin højttalere spredt over hele bilkabinen.

Både Apple, Google, Huawei og Amazon er stærkt på vej ind i elbiler – Apple og Huawei måske med deres helt egne. Så ville det være ret oplagt, at B&O med sine kvalitetet i design og lyd også vendte tilbage til kørebanen.

Indtil da bil moderne elbiler for længst have få avancerede digitale features som Apple Pay til at betale regninger med lige fra bilrattet, Apple TV på diverse skærme, Apple Music eller Spotify til streamet musik og podcasts….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone nummer ét hos kineserne