Projektoren triller på hjul

Er det her Huaweis arvtager?

(Foto: Honor)

Sidste år afslørede det kinesiske mobilmærke Honor sin første topmodel, efter at selskabet var blevet solgt ud af den tidligere telegigant Huawei.

So bekendt har Huawei taget nedturen, siden den amerikanske regering for tre år siden sortlistede verdens dengang største telefabrikant efter beskyldninger om for tætte forbindelser til regeringen i Beijing.

Resultatet blev, at næsten alle europæiske lande inklusive Danmark fyrede Huawei fra sine 5G projekter. Samtidig blev Huaweis glimragende telefoner udelukket fra at bruge Googles populære online services og populære apps som Facebook, Instagram, Gmail, Spotify og YouTube.

Derefter forsvandt Huawei ud fra hitlisterne, fordi deres smartphones stort set kun blev solgt i Kina – og hvis i andre lande – så kun med 4G ombord. I Danmark lå Huawei en overgang på andenpladsen – foran Samsung, men efter Apple.

(Foto: Honor)

Meget klogt solgt Huaweis derfor sit hidtidige lavpris-mærke fra til en række kinesiske investorer. Det reddede livet for Honor og en masse knowhow fra Huawei, og Honors telefoner slap for alle forbud og begrænsninger.

Siden har Honor brugt tiden på bygge sin egen identitet op og udvikle egne smartphones. De er blevet en kæmpe-succes på hjemmebanen i Kina, hvor Honor på no time er vokset op til at være det fjerde-største mobilmærke.

Den succes giver selvtillid, og derfor gør Honor nu klar til for alvor at erobre Europa. Målet er at blive lige så stærk – måske endda endnu større – end Huawei var engang. Midlet er igen kameraer, der skal være bedre end alle andres.

Rambukken ind til europæiske forbrugere skal være den nye Honor Magic4 telefon, der fås både som standard og som Pro model. Priserne begynder ved 899 euro – ca. 6.800  kroner – mens den mere ambitiøse Pro version koster fra 1.099 euro – ca. 8.300 kroner.

Honor Magic4 er forsynet med store LPTO displays, der buer på alle fire sider. Skærmene er på 6,8 tommer og kan vise iMax film i det originale format. (Foto: Honor)

Det er priser, der ligger under, men nærmer sig Samsungs nye Galaxy S22 telefoner. Magic4 hopper derfor ud i et hårdt omkæmpet marked med bl.a. Apple, Motorola, Xiaomi, Samsung og OnePlus.

Specifikationerne ser dog ud til at kunne holde niveauet. Processoren er den seneste nye Snapdragon 8 Gen 1 med 8 GB RAM og 256 GB lager som minimum.

OLED-skærmen på Honor Magic4 Pro er på enorme 6,81 tommer. Den viser billeder i Full HD+ med 2,848 punkter og med hurtig 120 Hz opdatering.

Skærmen klarer HDR10+ og kan vise 1,07 milliarder farver eller 100 procent af DCI-P3 skalaen. Desuden kan den køre film i ægte iMax og dts-x formater, så de ser rigtige ud på mobilen.

Den store skive på ryggen af Magic4 Pro rummer de tre kameraer, der omfatter en 50 megapixel hovedlinse, en ligeledes 50 MP ultra-vidvinkel og et teleobjektiv på 64 MP. Telen fungerer som et periskop og kan vise 3,5 gange optisk zoom.

Honor har de store armbevægelser fremme, når fabrikanten skal beskrive sine kameraer: Hoved og vidvinkel kan f.eks. arbejde sammen og øge billedernes skarphed med klarhed med 65 procent. Tager telefonen også billeder med, opnår man en forbedring på 160 procent.

Den slags skal selvfølgelig afprøves i praksis. Det samme skal video-evnerne. De er markedets første 10 bit 4K med 60 billeder i sekunder på en mobiltelefon.

Endelig kan det indbyggede batteri på 4.500 mAh kunne lades op fra 0 til 100 procent på bare 30 minutter.

(Foto: Honor)

Meget imponerende sker opladningen med 100 watt både via kabel og trådløst. Det betyder så, at man kan fylde sin mobil halvt op på et kvarter ved blot at lægge den på dens medfølgende ladepanel.

Honor er ikke ramt af boykot eller begrænsninger som sin tidligere ejer Huawei. Derfor kommer Honor Magic4 og Magic4 Pro med både 5G og det originale Android 12 med Honors egen Magic UI 6.0 brugerflade ovenpå. Adgang til Google Play Store og alle de populære apps er der også.

Til sidst skulle jeg måske lige nævne, at Magic4 er meget vandtæt. Den opfylder IP68 specifikationerne, så man kan efterlade sin mobil i det fyldte drinks-glas eller badekarret i 30 minutter, uden at den drukner.

Honor Magic4 kommer i handelen i Vesteuropa i andet kvartal. Det bliver spændende at se, om der også er dukket en dansk importør op til den tid….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Projektoren triller på hjul