Samsung hopper i Notes tøjet

TDC har det bedste mobilnet

(Foto: August de Richelieu / Pexels)

Danmarks største teleselskab kan godt lide at sole sig i at have det bedst udbredte 5G mobilnet og levere den alt i alt bedste telekvalitet.

TDC og dermed også YouSee har ret. I hvert fald, hvis man holder sig til den konklusion, som det canadiske analyse-firma Tutela har lavet.

I sin netop offentliggjorte ”State of Mobile Excellence” rapport for 2021 vinder TDC samtlige fem kategorier-

Ifølge Tutelas eksperter har TDC især oppet sig i andet halvår af 2021, hvor telegiganten har overhalet eller distanceret sine konkurrenter tydeligt i kvalitet.

Resultatet er, at Danmark fortsat med helt fremme i verden, når det gælder mobil-oplevelser af højeste kvalitet.

Dette landkort viser tydeligt, hvor de fleste mobiltelefoner er i brug i Danmark. (Illustration. Tutela)

 

Så sent som i oktober sidste år kårede Tutela vores lille land som indehaver af de generelt bedste mobilnet på denne jord – og TDC’s var det bedste i Danmark.

Her i den nye analyse er konkurrencen mellem de danske mobilselskaber tættest i kategorien for den bedste video-oplevelse.

TDC har dog øget sit forspring i 5G netværk, hvor den danske telegigant scorer top-points med 94,9 procent for kvaliteten i sine nye mobilnetværk.

TDC henter også førstepladsen  ”Excellent Consistent Quality” med en overordnet score på 91,2 procent. Desuden stryger TDC til tops med den bedste område-dækning – 580 af 1.000 mulige points.

Telenor og 3 var de nærmeste forfølgere i alle kategorier. De to sluttede endda med at dele andenpladsen på områder som video-oplevelse og Consistent Quality.

Ifølge analysefirmaet Tutela har TDC det bedste 5G netværk i Danmark. (Illustration: Mohamed Hassan / Pixabay)

 

I den overordnede kategori for Excellent Consistent Quality tog Telenor en kneben andenplads med 86,7 procent. Teleselskabet 3 kom halsende lige efter med 86,2 procent.

Telenor satte sig også på den danske andenplads, når det gælder den bedste område-dækning for mobiltelefoner – med 554 points af 1.000 mulige. Her indtog 3 igen tredjepladsen med 476 points.

Telia endte på en utaknemmelig fjerdeplads i alle kategorier bortset fra område-dækningen. Her var Telia kun ét point fra andenpladsen.

Alt andet ville da også være mærkeligt, eftersom Telia og Telenor deler samme mobilnet og 5G og derfor burde være ens eller i hvert fald meget tæt på hinanden.

Tutela har specialiseret sig i at lave uafhængige kvalitetstests af telenetværk verden over. De danske resultater bygger på 563.141 hastigheds- og latency-tests udført på smartphones fra brugere af nationale mobiloperatørers netværk i perioden 1. juli til 31. december 2021.

Her ses de danske teleselskabets generelle 5G kvalitet. (Illustration: Tutela)

 

De fem kategorier, som Tutela vurderer de danske mobilselskaber på, er følgende:

Excellent Consistent Quality: Procentdelen af den tid, som et netværk overholdt performance-målene for HD-video, gruppevideo-opkald og gaming.

Core Consistent Quality: Procentdelen af den tid, som et netværk overholdt performance-målene for SD-video, almindelige opkald og web-browsing.

Coverage score: Måling af den relative geografiske dækning for en operatør i sammenligning med andre operatører på en skala med 1.000 point (ikke udtryk for den procentvise geografiske dækning i landet).

Video Experience: Performance i henhold til en række nøgle-områder omkring stall-hastighed, opløsning og buffertid.

5G Consistent Quality: Hvor ofte Excellent Consistent Quality blev overholdt, mens telefonen var forbundet til 5G-netværket….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsung hopper i Notes tøjet