Node sørger for strøm til alle

Hvilke telefoner er de mest ufarlige?

For et par dage siden præsenterede jeg her på bloggen de smartphones, der udsender mest stråling. Der var flere kendisser imellem som f.eks. Apple. Huawei eller OnePlus.

I dag kommer jeg så med en liste over de 15 mobiltelefoner på markedet, der stråler mindst – og her placerer Samsung sig meget flot.

Seks af de 15 mindst strålende smartphones kommer fra Samsung, men topplaceringen af dem alle har Sonys Xperia M5 model.

Det står stærkt i kontrast til Samsungs værste konkurrenter Apple og Huawei . Tre iPhones er med på listen over de 15 smartphones med mest stråling – og hele seks mobiler fra Huawei. Samsung har ingen telefon med i den ”grimme” topliste.

Her er listen over de smartphones på markedet, der sender MINDST stråling ud i hovedet på deres brugere.

Man kan også illustrere forskellene i stråling på en anden måde. Den værst placerede – en OnePlus 5T – sender 12 gange så meget stråling ud som den bedste – Sonys Xperia M5.

Målingerne er i begge tilfælde foretaget af det statslige tyske institut for strålebeskyttelse (Bundesamt für Strahlenschutz). Instituttet tester alle mobiltelefoner, der sælges på det tyske marked – både ældre modeller og de helt nye. Resultaterne kan beskues i en frit tilgængelig database på internet.

Samtidig kan kun telefoner, der har mindre end 0,60 watt udstråling, opnå en ”godkendt” certificering fra Blauer Engel. Det er den tyske pendant til det fælles-nordiske Svanemærket for miljørigtige produkter.

Den angivne måling vises i værdien watt pr. kilogram. Den betegner strålings-mængden, som det menneskelige hoved modtager, når man holder telefonen tæt til øret.

Her er de 15 smartphones, der stråler MEST.

Hvor farlig stråling fra mobiltelefoner egentlig er, har været diskuteret helt tilbage til 1990’erne – og nye analyser, der enten advarer eller afviser, dukker lige så regelmæssigt op i medierne.

Man skal desuden tage med, at folk slet ikke bruger mobiltelefoner på samme måde i dag som for 10-20 år siden:

Vi taler ikke så meget i telefon længere. Vi sms’er, emailer, chatter, ser video, surfer osv meget mere, og da holder vi vores smartphone i en vis afstand fra hovedet. Ergo må vi være udsat for relativt svagere stråling.

Hører man imidlertid til de mennesker, der gerne vil være miljørigtige, sunde og udsætte sig for så lille en risiko som mulig, er analysen fra den tyske myndighed en glimrende rettesnor, når man vil købe ny mobil….
https://www.statista.com/chart/12841/the-phones-emitting-the-least-radiation/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Node sørger for strøm til alle