Apple lancerer “Tap to Pay”

Samsung hopper i Notes tøjet

(Foto: Samsung)

(Opdateret) Så kom de omsider. Samsungs tre nye Galaxy S22 telefoner, der skal vride tronen I smartphones tilbage fra Apple.

Lige nu ligger iPhones nummer ét i verden, men det er kun et kort sæson-fænomen – mener Samsung.

I de senere måneder har millioner af Samsung-fans ventet med at købe ny mobil, indtil de nye 2022-modeller står klar.

Efter den 25. februar vil Samsung vende tilbage til førstepladsen, mens Apple triller ind i sin svageste tid af året. Nemlig forår og sommer, inden næste generation iPhones dukker op til september.

Her ses de tre nye Galaxy S22 telefoner. Det er tydeligt, at topmodellen Ultra har et anderledes og mere kantet design. (Foto: Samsung)

Det er en rytme, der er lige så sikker som ebbe og flod – mener mange branchefolk. Lad os se, om den også holder her i 2022.

Indtil videre må man konstatere, at Samsungs tre nye Galaxy S22 telefoner ligner sig selv. De fleste af deres kvaliteter og tekniske data var lækket forud for præsentationen i dag. Så overraskelserne var for. Måske med undtagelse af en enkelt, og den er kedelig:

Nu gik de lystige rygter på nettet om, at Samsung ville sænke priserne på sine nye mobiler i forhold til sidste års. Virkeligheden blev anderledes. Galaxy S22 bliver dyrere. Ikke meget, men trods alt. Mellem 6.700 og 12.800 kroner koster de tre varianter.

Mest opsigtsvækkende er naturligvis topmodellen med efternavnet Ultra. Den er et ”powerhouse” af en hybrid smartphone med 108 megapixel kamera, integreret S Pen, en skærm man kan læse i direkte sollys og et objektiv med kunstig intelligens, der kan stille skarpt på op til 10 personer ad gangen.

Galaxy S22 Ultra har pen integreret. spm vi kender fra Note telefonerne. (Foto: Samsung)

Galaxy S22 Ultra ligner bestemt ikke sine to mindre søskende som tre dråber vand. Det er, fordi Samsung har forsøgt at kombinere det bedste fra sine S-modeller med kvaliteterne fra Note telefonerne, der nu helt officielt udgår.

Resultatet skal være ”den stærkeste Ultra mobil, som Samsung har skabt.” Det siger nu ikke så meget.

Den nye Ultra har skarpere kanter i stil med Note. Med elegant plads til S Pennen, der skal være den hurtigste og mest præcise nogensinde.

Desuden er skærmen med sine 6,8 tommer dejligt stor at skrive notater og tegne kruseduller på med pennen.

Displayet er Samsungs bedste kvalitet af Super AMOLED med hurtig 120 Hz opdatering og visning af billeder i fornem Quad HD+ grafik.

Dertil kommer en ny sensor, der automatisk indstiller skærmens lysstyrke efter lysforholdene omkring telefonen. Den skal sikre, at billederne vises med op til 1.750 nits. I praksis indhold, man kan kigge på selv ude i direkte sollys. Endelig.

Motoren i alle tre Galaxy S22 mobiler er enten Qualcomms helt nye Snapdragon 8 Gen. 1 eller Samsungs egen dugfriske Exynos 2200. I Norden og Danmark plejer vi at få telefoner med Samsungs processorer i, så det får vi nok også denne gang.

Kameraerne på S22 Ultra ligner dem fra sidste års topmodel: Det vil sige et 108 megapixel hoved-objektivmed F:1.8 blænde assisteret af en 12 MP ultra-vidvinkel og to forskellige telelinser på hver 10 MP. Den ene med 3x zoom, den anden med 10 gange.

Galaxy S22 til venstre og S22+ til højre. (Foto: Samsung)

Meget imponerende virker en selfie-skyder på hele 40 megapixel med 80 graders synsvinkel. Den sikrer ikke kun usædvanligt gode selvportrætter, men må også være rigtig fin til videomøder.

Naturligvis har Samsung indbygget avancerede foto-features med kunstig intelligens i sin dyreste ”standard” telefon. Standard, fordi Samsungs foldemobiler koster endnu mere.

Galaxy S22 Ultra brugere får f.eks. eksklusiv adgang til Samsungs Expert Raw app, der blev vist første gang sidste år. Denne app giver adgang til at lagre fotos i professionelt 16-bit RAW format og masser af manuelle eksponerings-kontroller.

I denne prisklasse er de nyeste 5G radioer en selvfølgelig i en ny smartphone, så den fungerer med fremtidens (og nutidens) mobilnet over hele jorden. Desuden har mobilen ekstra hurtige Wi-Fi 6E og Bluetooth 5.2 netværk.

Kameraerne i den nye Galaxy topmodel skal gemme på flere raffineredde detaljer- (Foto: Samsung)

Ultras batteri er på velvoksne 5.000 mAh, men er ikke lige så hurtig at lade op som hos flere konkurrenter. Med 45 watt kan man hente strøm til 50 minutters video via 10 minutters opfyldning pr. kabel. Trådløs opladning kan også lade sig gøre – lidt langsommere – med 15 watt.

Som sine to søskende er Ultra ægte vandtæt, så telefonen kan ligge på 1,5 meter vand i 30 minutter uden at drukne. Det kunne f.eks. være på bunden af et badekar.

Alle tre telefoner er også de første fra Samsung, der er fremstillet af Armor Aluminium. Det er det hårdeste alu, man kan købe til civile formål. Militærfly har endnu hårdere.

Stellet er gjort ekstra stærkt med hærdede glasfront og bagside. Skærmen ligger beskyttet bag Cornings seneste nye Gorilla Glass Victus+.

Med andre ord placerer Galaxy S22 sig i klassen for ”håndværker-telefoner”, selvom de fleste nok vil mene, at de er alt for pæne og dyre til den slags opgaver.

For et par dage siden afslørede Samsung så, at de nye mobiler indeholder plastik af kasserede fiskenet fra verdenshavene fiskenet. Desuden kommer telefonerne – uden ladeblok til prisen – pakket ind i enballage af genbrugspap.

De to mindre S22 modeller er meget lig hinanden i specifikation. Den største forskel finder man i skærmene, hvor S22 må nøjes med et 6,1 tommers AMOLED display og 1.300 nits lysstyrke. Mellem-model S22+ har 6,6 tommers display på 1.750 nits.

Begge varianter har samme processor fra Qualcomm eller Samsung som storebror Ultra, men forskelle er der også i batteri-størrelse – 3700 og 4.500 mAh – i ladehastighed og i Wi-Fi radioens kvalitet.

Kameraerne på Galaxy S22+ er på 50 megapixel og skal have en 23 procent større billedsensor end på forgængeren S21+. Det assisteres af en 12 megapixel ultra-vidvinkel og en 10 MP tele med tre gange optisk zoom.

Galaxy S22 Ultra er fornemt udstyret med 108 megapixel kameraer. (Foto: Samsung)

Umiddelbart kunne det se ud, som om Samsung gør alt rigtigt med de nye Galaxy S22 telefoner, så de kan tilbage-erobre verdens-herredømmet fra Apple.

Herhjemme bliver det dog nok kun andenpladsen, for selvom danskerne køber langt dyrere mobiler i gennemsnit end mange andre nationaliteter, er det i Phone 13 Pro og Pro Max, som er favoritterne.

Den billigste Galaxy S22 med 128 GB lager skal koste 6.700 kroner. Med 256 GB stiger prisen til 7.100 kroner.

Mellem-modellen Galaxy S22+ skal man betale mindst 8.300 kroner for med 128 GB lager. Øger man til 256 GB, ryger prisen op i 8.700 kroner.

Endelig er der topmodellen Galaxy S22 Ultra. Den begynder ved 9.900 kroner med 128 GB lager, 10.700 kroner med 256 GB, 11.500 kroner med 512 GB og 12.800 kroner med 1 TB….

Ultra modellen er større og mere kantet at se på end de øvrige i den nye Galaxy S22 familie. (Foto: Samsung)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple lancerer “Tap to Pay”