Huawei prøver igen

Apple har snart en mia. abonnenter

(Foto: Laurenz Heymann / Unsplash)

Når folk tænker på Apple, nævner de som regel hardware først – iPhone, MacBook, iPad, Airpods osv.

Det er de produkter, der gjorde Apple til, hvad virksomheden er i dag – verdens mest værdifulde, målt i børsværdi.

Næsten 1,8 milliarder Apple enheder er aktive i verden i dag. 150 millioner flere end for et år siden. Det svarer til cirka halvdelen af aktive Android enheder, mens Microsoft må nøjes med 1,4 milliarder computere og spillekonsoller med Windows.

Trods denne imponerende fremgang i hardware, bliver den faktisk overhalet i vækst af en helt anden Apple division – software, service og tjenester.

I det seneste regnskabs-kvartal nåede Apple op på 785 millioner betalte abonnenter i sin service afdeling. Det er 165 millioner flere end for et år siden og en fem-dobling siden 2013.

(Infografik: Statista.com)

Senest om et par år vil Apple nå en milliard abonnenter, der hver måned lægger penge for en tjeneste med æble-logo på.

I rede penge er der tale om en stigning fra 14,5 milliarder dollars for ni år siden til nu 72,2 mia. dollars. Det er ca. 493 milliarder kroner.

Apple har masser af abonnementer at hente de mange penge fra. Lad mig blot nævne Apple Music, iCloud, Apple Arcade, Apple TV+, Apple Care, Apple News+ og Apple One, hvor sidstnævnte de forskellige services i pakker.

Totalt set omsætter Apple for 306 milliarder dollars om året – lidt over to billioner kroner. En drøm for de fleste andre virksomheder i verden. 80 procent kommer fra hardware-salget….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huawei prøver igen