Voltaic rygsæk har solceller og power bank

Så stærk er Apple i vores lille land

Over halvdelen af den internet-trafik, der genereres i Danmark, kommer fra et Apple apparat – en MacBook, iPad, en iMac computer eller en iPhone. Mere præcist 54,5 pct.

Kigger vi alene på smartphones og tablets, er Apples dominans nærmest total på det danske marked. 83,2 pct. af al mobiltrafik på nettet kommer fra en iPhone eller en iPad. Til sammenligning når Android lige 15,31 pct og Windows Phone beskedne 0,17 pct. af den mobile online trafik i Danmark.

De opsigtsvækkende tal kommer fra analysefirmaet Gemius Ranking, der dagligt måler aktiviteten på alle danske hjemmesider med over 100 besøgende om dagen.

Jeg skal ikke kunne sige, om den utroligt stærke markeds-position har været medvirkende til, at Apple nu lægger to kæmpe-mæssige datacentre i Danmark – i Viborg og i Åbenrå. Men det har næppe skadet.

Jeg husker tydeligt, da Apple åbnede sit første lille kontor her i landet. Det var i Allerød, og Apples markedsandel dengang var næppe over 2-3 pct. Men det var altså også, før iPod, iTunes, MacBook eller iPhones eksisterede.

I dag sælges Apples produkter som varmt brød blandt danskerne, hvad man bl.a. kan mærke hos landet største Apple forhandler Humac med 22 butikker:

”Vores salg af iPhones og iPads er mere end fordoblet over de seneste år – og trenden ser ud til at fortsætte. For danskerne er Apple – og ikke mindst iPhone – en vigtig del af deres moderne livsstil,” forklarer Peter Konrad. Han er salgsdirektør i Humac.

Danmark er bestemt ikke det eneste land, hvor folk er vilde med iPhones. Apples telefoner er f.eks. udbredte i Kina end kinesernes egne som f.eks Huawei, og i Japan har iPhone den højeste markedsandel af alle smartphones. I hjemlandet USA sidder iPhone på godt 47 pct. af markedet.

Alligevel er danskerne ret unikke, når man sammenligner med resten af verden. På globalt plan foregår nemlig ”kun” 33,1 pct. af al nettrafik fra en Apple enhed. Det er 50 pct. mindre end i Danmark.

Man kan også måle Apples fantastiske fremmarch på en anden måde. På seks år er danskerne brug af Apple enheder på internet mere end fem-doblet.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Voltaic rygsæk har solceller og power bank