Apple går amok i sjove symboler

Smarte højttalere står i stuen

Danske politikere og it-branchen plejer at prale med, at Danmark er så langt fremme i skoene, når det gælder udbredelsen af ny teknologi.

Men når det gælder de nye smarte højttalere, der kan styre både sig selv og en masse andre ting i husholdningen ved hjælp af brugernes stemmer, har Danmark knap nok fået skoene på.

Mens de intelligente systemer som Amazons Alexa, Googles Assistant og snart også Apples HomePods med Siri ombord sælges i hundrede-tusindvis i USA, England og Tyskland, kører fabrikanterne indtil udenom små sprog-områder som Danmark og de øvrige nordiske lande.

Også selvom de fleste af os jo nok kunne leve med at give ordrerne om at spille musik, tænde tv, høre vejrudsigten eller starte bilen ved at tale engelsk til de intelligente højttalere.

Indtil videre må vi nøjes med at se, hvad amerikanerne bruger de smarte højttalere til – og hvad de koster at købe på den anden side af dammen. Det kan jo give os et fingerpeg om, hvad der sandsynligvis vil ske i danske hjem om et stykke tid.

Langt de fleste har installeret deres højttalere med stemme-assistenter i deres dagligstuer. Køkkenet er den næstmest udbredte placering, mens meget få åbenbart har fundet anvendelse til den nye teknologi på deres kontor.

Sonos lille One bliver formentlig den første stemme-styrede højttaler, man kan købe bredt i danske butikker.

Samtidig kan ma nu købe de billigste smarte højttalere for under 50 USD – det er godt 300 kroner. Dermed er det i hvert fald ikke prisen, der forhindrer en stor udbredelse.

Lige nu er det Amazon og Google, der fører an i kapløbet. Senest brølede Google ind på banen med sine to Home Mini og Home Max højttalere, som dækker hver sin ende af markedet.

Home Max skal løfte stemme-styrede højttalere op i Hi-Fi klassen, hvor også Apples kommende HomePod – se indledningsfoto – ventes at placere sig. Andre kombattanter i den tunge ende er JBL og Harman-Kardon.

Sonos, der er markedets førende i trådløse højttalere til Hi-Fi i hjemmet, har ikke lyst til at opgive sin position uden kamp. Derfor har Sonos nu lanceret sine små One bokse, der kan arbejde både med Amazons og Googles digitale assistenter.

 

Som det ser ud lige nu, bliver Sonos One de første smarte højttalere, man kan købe bredt gennem forhandlere i Danmark. Googles og Amazons systemer bliver ikke markedsført officielt i vores lille kongerige.

Måske den mangel-situation ændrer sig, når Samsung om nogle måneder kommer med sit udspil med Hi-Fi bokse og firmaets egen Bixby assistent.

Desuden skulle det være mærkeligt, om ikke danske højttaler-fabrikanter som B&O, Vifa, Dynaudio eller Libratone pusler med Amazon Alexa-, Google Assistant eller Apple Siri-kompatible nyheder…..

Googles helt nye Home Max boks markerer sig i den høje ende af markedets stemme-styrede højttalere. Den skal kunne spille ægte Hi-Fi, men sælges ikke officielt på det danske marked.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple går amok i sjove symboler