Elgiganten vokser vildt

Apple-stifter skuffet over iPhone 13

(Foto: Gage Skidmore / Wikimedia)

Apple blev ikke grundlagt af den berømte Steve Jobs alene. Han kunne ikke have skabt de første Apple computere uden sin gode ven og kompagnon Steve Wozniak. Han var det tekniske geni, mens Jobs var strategen og den dygtige markedsfører.

Wozniak med kælenavnet Woz – og nej, han er ikke i familie med den danske tennis-darling – forlod Apple igen 1985. ´

To år efter opfandt han den første programmerbare fjernbetjening, men har siden satset mest på en tilværelse som kommentator, spåmand og velgører.

Wozniak har brugt en stor del af sin optjente formål på projekter, der skal skaffe ny teknologi til de amerikanske skoler.

Woz har været tilknyttet Apple igen siden 2019, hvor han bestyrer en række filantropiske projekter. Det afholder ham dog ikke fra at kritisere den virksomhed, som han selv var med til at stifte i 1976:

Apples grundlægger mener, at Watch uret er en af de bedste ting, Apple har lanceret i mange år. (Foto: Lloyd Dirks / Unsplash)

Senest har han givet den nye iPhone 13 nogle drøje hug i et interview med online nyhedstjenesten ”Yahoo News”:

”Jeg har fået den nye iPhone, men jeg har svært ved at se forskellen på den og forgængeren iPhone 12. Softwaren i den er beregnet til ældre iPhones.”

Samme problem har Woz med det nye Apple Watch. Det er stort set også identisk med forgængeren. Hvorfor skal man så købe nyt?

Den nye iPhone 13 har fået generelt fine anmeldelser, men en del testere har – ligesom Apple-stifteren – bemærket, at fremskridtene i forhold til sidste års model var til at overse.

Apple selv fremhæver bl.a, at iPhone 13 har fået et bedre kamera og kan køre længere på en batteri-opladning. Desuden skal telefonen være fremstillet af stærkere glas end iPhone 12.

Steve Wozniak mener ikke, at den nye iPhone 13 telefon leverer forbedringer nok i forhold til sidste års model. (Foto: Sahej Brar / Unsplash)

I tidligere interviews har Steve Wozniak kritiseret, at Apple er blevet sløv i sine produkt-udviklinger til smartphones. Ikke mindst, når man sammenligner med idérigdommen hos flere konkurrenter fra Android lejren.

Tilbage i 2017 erklærede Woz f.eks. på amerikansk tv, at han aldrig ville købe den dengang helt nye iPhone X. Han kunne ikke lide ansigts-genkendelsen og sagde lige ude, at han var fuldt tilfreds med sin gamle iPhone 8.

Apples topchef Tim Cook sendte straks en gratis iPhone X til Woz i håbet om, at det kunne ændre på hans opfattelse. I stedet øgede Woz sin kritik og hævdede, at tidligere Apple produkter var meget nemmere at betjene.

Den gamle Apple-stifter – han er 71 år – støtter i øvrigt mange Apple-brugeres ønske om, at de skal have lov til at reparere deres apparater selv.

Andre gange roser Woz dog også Apple produkter til skyerne. I 2019 kårede han f.eks. Apple Watch til sin yndlings-gadget, fordi den reducerede brugen af mobiltelefoner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Elgiganten vokser vildt