Her er den nye iPad mini

Fire gange iPhone 13

(iphone 13 / Apple)

Så kom iPhone 13. Uden de store overraskelser, men med en række gode forbedringer. I fire forskellige størrelser, men ikke med en femte SE model til de lavere prisklasser, som mange havde håbet på.

De nye iPhone 13’ere er de første Apple telefoner med dobbelt SIM-kort – en finesse, som Android har haft i årevis.

iPhone 13 er også de første, hvor Apple helt officielt taler om, at telefonerne er vand- og støvtætte. Oven i købet efter den skrappe IP68 standard, så de kan ligge under 1,5 meter vand i en halv time uden at drukne.

Desuden skal iPhone 13 kunne tåle meget mere end ældre modeller. Coveret er langt mere robust, hvilket skal betyde farvel til over-sarte overflader, ridser alle vegne osv.

iPhone 13 / Apple)

Apple har også sat større batterier i sine nye iPhones. Igen et praktisk fremskridt, som vil blive modtaget med åbne arme.

Apple glemmer dog at fortælle, hvor mange timers spilletid vi reelt set kan forvente på en opladning. Kun, at det er halvanden time længere end på en iPhone 12.

De to base-modeller er iPhone 13 og iPhone 13 mini. De har skærme på 6,1 og 5,4 tommer, hvor glasset er forsynet med et keramisk beskyttelses-lag.

Skærmen er forbedret med en Super Retina XDR type, der skal give 28 procent større lysstyrke. Med andre ord skal man kunne læse sit iPhone 13 display selv i udendørs solskin.

De tre objektiver på iPhone 13 Pro og pro Max har fået flere tydelige forberdringer. (Foot: Apple)

 

Alle fire iPhone 13 modeller bruger samme motor. Det er den nye A15 Bionic processor i moderne 5-nanometer teknologi og næsten 15 milliarder transistorer presset ned.

Apple hævder, at A15 er 50 procent hurtigere end konkurrerende processorer fra f.eks. Qualcomm. Den assisterende grafikchip med fire kerner er 30 procent rappere, hvilket bl.a. skal kunne ses i liv-agtige visuals og lyseffekter i avancerede computerspil.

En anden ting, som A15 gør muligt, er de nye TrueDepth kameraer. I de to mindste iPhone 13 modeller er der tale om to objektiver, hvor det ene rummer den største sensor nogensinde på en iPhone. Vidvinkel linsen skal således opsamle 47 procent mere lys uden at øge støjen i billederne.

Vidvinkel kameraet i iPhone 13 og 13 mini rummer også den Sensor-Shift OIS teknologi, som Apple introducerede med i sin langt dyrere iPhone 12 Pro Max mobi sidste år. Tricket er her, at Apple stabiliserer sensoren i stedet for som normalt linsen. Det skal give mere rolige billeder.

Oven over de to standard iPhones svæver så de to Pro modeller, der for første gang fås med 1 TB lager indbygget.

Pro og Pro Max har større skærme, men grundlæggende samme processor og grund-opbygning. De har dog bedre og dyrere kameraer med tre separate objektiver – ultra vidvinkel, vidvinkel og tele.

De tilbyder bl.a. makro nær-optagelser via ultra vidvinkle, dobbelt så gode optagelser på vidvinkel samt Night Mode på alle tre objektiver.

Apple iPhone 13 og iPhone 13 mini fås i farverne lyserød, blå, midnat, stjerneskær og (PRODUCT)RED med en ny dobbelt så stor kapacitet på 128 GB for basismodellen samt yderligere kapaciteter på 256 GB og 512 GB.

Telefonerne kan forudbestilles fra den 17. september og købes i butikkerne fra den 24. september. Priserne begynder ved 6.199 kroner for mini og 6.999 kroner for iPhone 13.

De større iPhone 13 Pro og Pro Max kommer i kulørerne gylden, grafitgrå, sølv og blå. De skal henholdsvis koste fra 8.999 og 9.999 kroner. Også her begynder booking på fredag den 17. september og udlevering en uge senere….

Indhakket i toppen af skærmen er blevet mindre, men det er stadig stort. (Foto: Apple)

(Foto: Apple)

(Foto: Apple)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er den nye iPad mini