Apple får gok i nødden

Lenovo først med Windows 11

(Foto: AMD / Lenovo)

Senere på året vil vi se en hel stribe nye laptops og desktops, der vil have Microsofts nye Windows 11 styresystem installeret som standard.

Alle de kendte pc-mærker vil være der og flere med dem. En ny Windows er en stor ting, der er rigtigt mange penge i for fabrikanter og forhandlere. Windows 11 kan nemlig ikke bare installeres på ens nuværende pc, medmindre den lever op til ret skrappe krav om processorkraft osv.

Lige nu ser det ud til, at Lenovo får æren for at komme først af alle på markedet med Windows 11 laptops.  IdeaPad Slim 7 Carbon og Carbon Pro hedder de.

Der er tale om kraftige, men samtidig superslanke og meget lette bærbare. Takket være rundhåndet anvendelse af kulfiber og magnesium letmetal i chassis’et kan vægten holdes nede på under 1,1 kilo. Tykkelsen er maksimalt 14,9 mm.

Den anden særlige ting ved den nye Lenovo – ud over Windows 11 naturligvis – er skærmen. Der er tale om et OLED display fra Samsung, der måler 14 tommer på IdeaPad Slim 7 Carbon modellen.

Her es forskellen på en OLED og en LCD skærm på en laptop. (Foto: Lenovo)

Skærmen viser fornem QHD+ grafik i 16:10 format. Den har Dolby Vision og er certificeret til ”true black” visning.

Billedet opdateres 90 gange i sekundet (90 Hz), og Lenovo letvægteren kan vælges med og uden touch display. Køber man med, gemmer displayet sig bag ridsefast Gorilla Glass.

Motoren i den fornemme IdeaPad Slim 7 Carbon er en Ryzen 7 5800 fra AMD, der er rigelige stærk til at kunne håndtere det nye Windows 11. Processoren fås i flere varianter, og man kan proppe op til 16 GB RAM og 1 TB SSD lager i den slanke laptop.

Grafik-chippen er som standard en Radeon type fra AMD. Er det ikke godt nok, giver Lenovo mulighed for, at man kan vælge et Nvidia GeForce MX450 grafikkort mod merpris.

Lenovo IdeaPad Slim 7 Carbon kommer med Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, Dolby Atmos lyd og 14,5 timer på en batteri-opladning.

Begge de nye laptops kommer med Microsofts helt nye Windows 11 som standard. (Foto: Lenovo)

Er en 14 tommer skærm for lille at kigge på, tilbyder Lenovo også sin Windows 11 debutant i en større udgave med 16 tommer display. Der er så ikke længere tale om OLED, men en mere konventionel LCD (IPS) skærm med QHD kvalitet.

Processoren i Lenovo IdeaPad 7 Pro er her AMD’s kraftigere Ryzen 7 5800 variant med f.eks. Nvidia GeForce RTX 3050 grafikchip til at lave billederne. Også her er 16 GB RAM og 1 TB SSD disk det maksimale.

Lenovo kalder ikke Pro modellen for ”slim”,  selvom den da bestemt ikke er en tyksak. På sit tykkeste sted måler den 17,9 millimeter, og så lægger den 2,1 kilo på vægten. Batteriet er på¨75 watt med hurtig opladning.

Lenovo i Danmark vil på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvornår de to Windows 11 nyheder lander i vores del af verden og til hvilken pris. Billige bliver de bestemt ikke, hvilket priserne i USA klart indikerer:

Fra oktober skal amerikanerne kunne købe Lenovo IdeaPad Slim 7 Carbon for 1.290 dollars og opefter. Det svarer til ca. 8.300 kroner. Den større IdeaPad 7 Pro skal koste fra 1.449 dollars eller ca. 9.350 kroner…

Vellyd får du dog masser af fra selve computeren med Dolby Atmos, og det på trods af en kompakt maskine, der kun måler 17,9 mm i tykkelsen og vejer 2,1 kg….

IdeaPad 7 Pro kommer med Windows 11 og en 16 tommer skærm. (Foto: AMD / Lenovo)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple får gok i nødden