Routeren har forældre kontrol

Apple Watch – pas på

Galaxy Watch Classic4). (Foto: Samsung)

I dag præsenterede Samsung sine to nye Galaxy Watch4 og Watch4 Classic ure og gav samtidig det reelle startskud for det nye styresystem WearOS, der er udviklet i et samarbejde mellem Samsung og Google.

WearOS bliver dermed afløser for Samsungs eget Tizen styresystem, der sidder på millioner af Galaxy smartwatches.

Det nye styresystem har ikke fået en voldsom imponerende modtagelse. Faktisk er Samsung det eneste af de store urmærker, som straks er hoppet med på vognen. Andre fabrikanter, der bruger tidligere, rent Android-baserede udgaver af WearOS, holder sig tilbage. Inden årets udgang ventes kun fire-fem urmærker at lancere produkter til systemet.

Det er naturligvis en fordel for Samsung, der får markedet for sig selv uden de store rivaler ud over Apple Watch. Ikke mindst, når Samsung lancerer to så glimragende nye ure som Galaxy Watch4 og Watch4 Classic,.

WearOS giver adgang til hundreder af apps via Googles Play Store. Det betyder samtidig integration med populære online services som Spotify eller Google Maps.

De to urvarianter er langt hen ad vejen ens, men er dog meget forskellige i fremtoning. (Foto: Samsung)

Derudover er Galaxy Watch nyhederne udsturet med Samsungs egen One UI Watch brugerflade, der skal gøre urene til de letteste at betjene på markedet.

Galaxy Watch4 og Watch4 Classic henvender sig til to forskellige kundegrupper i smartwatch markedet. Watch4 er den folkelige model, mens Classic sigter mod dem, der gerne vil have derers r til at se dyrere og mere fornemt ud. Classic uret har f.eks. en roterende krone omkring displayet.

Folk, der bruger andre Samsung gadges, vil gå en bedre synkronisering på tværs og langt hen ad vejen samme betjening. Samsungs designere vil sørge for, at skærmens udseende vil være den samme, uanset om bruger et Galaxy watch eller en mobiltelefon og en tablet fra Galaxy familien.

De to nye Galaxy ure minder meget om hinanden ved første øjekast. Man skal tættere på for at se forskellene i design, størrelse og features.

Galaxy Watch4 er den lidt frækkere og mere moderigtige variant af Samsungs nye ure. (Foto: Samsung)

Den billigere Watch4 model fås med urkasser i 40 mm og 44 mm, mens Classic kan købes i varianter på 42 og 46 mm. Sidstnævnte må være en ordentlig krydder at have på håndleddet. Den vejer 46,5 gram mod kun 25,9 gram for den mindste Watch4 udgave.

De to store versioner har Super AMOLED skærme på 1,4 tommer og en grafisk opløsning på 450 gange 450 punkter. De to mindre må nøjes med displays, der måler 1,2 tommer og giver billeder i 396 gange 396 pixels. De sarte displays er gemt bag Corning Gorilla DX glas for at forhindre ridser, fedt og stød.

Begge Galaxy rummer Samsungs nye BioActive sensor. Det er et 3-i-1 instrument, der omfatter både optisk og elektrisk hjerte-måling og bio-elektrisk impedans-analyse.

Sensoren arbejder sammen med Samsungs seneste Body Composition software, der kan give en detaljeret status på brugerens helbred og fysiske form. Systemet viser således både søvn-kvalitet og blod-iltning, ligesom det registrerer snorken.

Som altid går Samsung sammen med en kendt designer for at lave en Limited Edition, hvor ur, æretekefiner og klaptelefon passer perfekt til hinanden i farver. Man har vel still. (Foto: Samsung)

Motoren i alle de nye Galaxy Watch4 ure er Samsungs egen Exynos W920 to-kerne processor, der kan brede sig på 1,5 GB RAM og 16 GB lager.

Urene har GPS, Wi-Fi, Bluetooth, NFC og indeholder accelerometer, barometer, gyro, lyssensor og geomagnetisk måler.

Det indbyggede batteri med hurtig-opladning via den medfølgende puck skal kunne give op til 40 timers spilletid på en optankning. Det er dog næppe med GPS tændt.

Endelig er de to ure robuste og klarer både IP68 standarden for vand og støj samt de militære MIL-STD-810G krav for fald, temperatur-udsving osv. Man kan sågar tage urene med ned på 50 meter vand.

Samsung GalaxyWatch4 og Watch4 Classic kan forudbestilles fra i dag og lander i danske butikker fra den 27. august. Watch4 skal koste mellem 2.000 og 2.700 kroner, mens man skal betale fra 2.800 til 3.400 kroner for Classic….

Galaxy Watch4 til venstre pg Classic4 til højre. (Foto: Samsung)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Routeren har forældre kontrol