3 får 5G i december

Samsung er virkelig smart

(Foto: Samsung)

Corona pandemien har vendt op og ned på mange elementer af vores hverdag. Bestemt også, når det gælder brugen af teknologi.

Aldrig før i historien har hjemmekontoret haft så stor betydning som nu. I dag er det ikke længere end mulighed, men en simpel nødvendighed fordi så mange mennesker skal arbejde eller blive undervist fra deres private hjem.

En af de typiske ting, som det nye hjemmekontor publikum har fået brug for, er større og bedre skærme.

Video konferencer med flere eller mange deltagere kan man ikke deltage ordentligt i uden at have et pænt stort display.

Samsung har set lyset og kreeret en ny skærm, der måske bedst kan beskrives som et smart tv med ekstra features til pc’er. Samsung selv kalder nyheden for Smart Monitor.

Smart Monitor er Samsungs første tv, der har både Wi-Fi, Bluetooth og trådløs DeX teknologi indbygget. Sidstnævnte er Samsungs måde at forbinde en stor skærm og et rigtigt tastatur til f.eks. en Galaxy smartphone.

Den nye skærm er samtidig forsynet med Apples AirPlay 2, så den kan vise indhold som videoer, fotos og musik fra iPhone, iPad og Macs. Med andre ord står Samsung her med markedets måske mest alsidige og fleksible storskærm.

Monitoren kører med Samsungs eget Tizen styresystem. Den kan derfor bruges som et almindeligt smart tv og forbindes til kabelnettet, vise Netflix, Apple, Amazon Prime, YouTube eller Disney+.

(Foto: Samsung)

Man kan også downloade ekstra apps fra Samsungs online butik eller anvende den som computer skærm.

I den forbindelse er det f.eks. ikke nødvendigt at have en pc eller en laptop koblet på. Microsoft 365 apps til kontorbrug kan hentes ind direkte fra “skyen.”

Endelig kan man forbinde sin mobiltelefon og tablet ved hjælp af Tap View funktionen, ligesom man kan styre skærmen med sin stemme. I så fald er det via Samsungs digitale Bixby assistent, der er langt fra så udbredt som f.eks. Apple Siri eller Google Assistant.

Samsung leverer sin Smart Monitor i to størrelser og tre modeller:

M5 udgaven fås som 27 eller 32 tommer med grafik i Full HD kvalitet. Vil man have endnu bedre billede, må man hoppe op i M7 med 4K Ultra HD.

Amerikanere, canadiere og kinesere har kunnet købe M5 skærmen siden i går. Den dyrere M7 monitor kommer til december.

Samsung fortæller ikke noget om en dansk dato, men meget kunne tyde på, at Smart Monitor lander på vores breddegrader sent i november.

Danske priser er heller ikke offentliggjort, men tag de amerikanske som fingerpeg. M5 koster derovre 230 og 280 dollars, mens man skal betale 400 for M7. Det svarer til henholdsvis ca. 1.500, 1.800 og ca. 2.600 kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 får 5G i december