Xiaomi er nu nummer 1 i verden

Sæt Nokia i din væg

(Goto: SmartLabs)

Nokia navnet kender de fleste fra mobiltelefoner. Engang var Nokia verdens største på det punkt, men det var kun, indtil Apple kom med iPhone og Android med snesevis af smartphones.

Måske er der et par ældre blandt mine læsere, der kan huske, at Nokia også fremstillede bildæk og gummistøvler. Det var, inden det finske firma kastede hele sin energi på telesektoren.

I dag er Nokia blandt de tre største leverandører af 5G mobilnet til teleselskaber verden over, men samtidig låner finnerne også deres dyrebare navn ud til mange andre.

Nokias smartphones fremstilles f.eks. af finsk-kinesiske HMD Global. Nokia tv er også set i danske butikker – og det næste ser ud til at blive stikkontakter.

I hvert fald er der dukket en serie Nokia el-dimser op til det smarte hjem via amerikanske SmartLabs. Syv styks i første omgang, ser det ud til.

(Goto: SmartLabs)

Nokia produkterne ligner meget af det andet, man kan finde på markedet af elstik, kontakter og lignende, som man kan finde til det intelligente online hjem. Styret via en mobiltelefon app og brugernes stemmer.

Det seneste nye produkt i den sammenhæng er Nokia Smart Lighting Dial. Denne lysdæmper har 32 trin og fungerer universelt med både traditionelle glødepærer, LED, halogen og fluorescerende pærer.

Man kan sågar lade samme smarte dæmper kontrollere flere grupper af lamper eller mange elpærer fra samme fysiske drejeknap eller virtuelle ditto på mobiltelefonen.

Nokias anden nyhed – Smart Lighting Paddle – ligner mest af alt en stor on/off kontakt. Det kan den også fungere som, men holder man knapperne nede, skifter funktionen til trinløs lysdæmper.

Begge Nokia nyheder til at sætte i væggen skal koste 55 dollars eller ca. 350 kroner stykket….

(Goto: SmartLabs)

(Goto: SmartLabs)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Xiaomi er nu nummer 1 i verden