JBL til sommerens våde parties

Nokia fra mobil til sundhed

Det er ikke kun Apple og Philips, som har opdaget, at der kan være en stor fremtid i at sælge sundheds-relaterede gadges til alverdens befolkninger.

I Danmark oplever vi det allerede nu, hvor det traditionelle besøg hos huslægen bliver afløst af digitale konsultationer.

På samme måde outsources flere og flere måle-opgaver til patienterne selv. I stedet for at gå til klinikker, tjekker de deres sundheds-tilstand hjemme i boligen og sender informationerne trådløst via internet til en database i skyen, som både de, læger, hospitaler og sundheds-personale har adgang til.

Apple vil gøre Watch uret til første geled i sin ”healthcare revolution”. Dernæst kommer iPhone som en slags lokal sundheds-station og derefter Apples iCloud som samlingssted for patienter og læger.

Philips har også et komplet hjemme-system til ”tingenes internet” – og nu kommer så Nokia brusende ind fra venstre.

Nokias avancerede Health Mate app fås både til Android og iPhone.

Nokia købte sidste år det franske mærke Withings, der bl.a. fremstillede smartwatches og digitale badevægte. Finnerne har nu besluttet at lukke Withings og fortsætte under eget navn med de franske produkter plus nogle nye.

Første skridt er Nokias nye Body BMI WiFi Connected badevægt og Nokia BPM+ blodtryksmåler. Dertil kommer et Nokia smartwatch og en forbedret Nokia Health Mate app, der skal fungere som hjertet i det nye system.

Det skal – som Nokia udtrykker det – give et 360 graders overblik over brugerens helbred og velbefindende.

På billedet ser man også en smartphone – Nokias gamle metier, inden finnerne solgte sin mobiltelefon division til Microsoft.

Om det er en Nokia 6, 7 eller 9, skal jeg ikke kunne sige, men det ser ikke ud til, at Nokia gør en speciel indsats for at sælge sine Helath produkter sammen med Nokia telefoner. Den centrale app i systemet fås nemlig gratis til både iPhone og Android.

Nokia sætter sit eget navn på det elegante Withings smart-ur fra Frankrig.

Indledningsvis sigter Nokias nye Health produkter på de mange, der rider med på fitness bølgen –  og som vil holde sig i god form. Det er et kæmpe marked med mange spillere, men relativt få som kan tilbyde et komplet og sammenhængende system.

Næste målgruppe bliver dem, der gerne vil passe godt på sig selv – og derfor vil måle løbende, så de er advaret, før sundheds-problemerne opstår.

Tredje trin er de mennesker, som allerede lider af en sygdom – f.eks. forhøjet blodtryk, diabetes, hjerte-problemer osv. De skal kunne bruge Nokias elektroniske gadges til at holde øje med deres tilstand.

”Verden oplever i øjeblikket en sundheds-krise med kroniske sygdom, der er forårsaget af livsstil og folks måder at behandle sig selv og deres krop på. Krisen kræver nye, stærke og engagerende værktøjer og løsninger,” forklarer Nokias lægelige chef Dr. Matthew Diamond.

”Hos Nokia vil vi hjælpe med til at flytte fokus fra behandling til forebyggelse. Forbrugerne skal lettere kunne tage kontrol over deres sundhed og tjekke deres tilstand med nye elektroniske metoder,” fortsætter han.

Nokias nye Body badevægt kan afsløre meget mere end kilo. Den kan vise f.eks. BMI og Cardio eller give gode råd via app’en om vægttab, bedre ernæring osv.

Som altid hos Nokia er godt design, nem betjening og høj kvalitet nøgleord i de nye produkter. De fleste af dem kan allerede købes online hos Nokia og hos udvalgte forhandlere.

Nokias avancerede Body badevægt koster 60 USD eller ca. 400 kroner. Den har Wi-Fi og kan måle en stribe forskellige kropsdata inklusive BMI og Cardio. Desuden kan den give gode råd til sine brugere på basis af deres vægt og vægt-udvikling.

Nokias nye BPM+ måler blodtryk på brugerens arm og er så kompakt, at man let kan have den med i tasken eller på rejse. Den koster 130 USD (ca. 850 kroner) og afleverer sine data trådløst til Nokias app på mobiltelefonen.

Den nye Nokia Health Mate app kan downloades gratis til iPhone her og til Android her….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JBL til sommerens våde parties