Phishing er det mest udbredte

Støvsuger bliver klogere

(Foto: Samsung)

Robot-støvsugere er bestemt ikke en stor nyhed hos danske forbrugere. De har kendt de selvkørende runde tingester, der futter rundt på gulvene i adskillige år efterhånden.

Ligesom smartphones bliver gulv-robotter bedre år for år. Det går ikke lige så stærkt som hos mobilerne, men når det sker, kan forbedringerne mærkes.

Det er f.eks. tilfældet med Samsungs helt nye Jet Bot 90 AI+ robot. Den er verdens første med en aktiv 3D-sensor, som er i stand til at skanne et bredt område for genstande på gulvet, som der er risiko for at støde ind i eller overse.

Robotten indeholder også et nyt 3D dybde-kamera med 256.000 afstands-sensorer, der kan registrere forhindringer så små som én centimeter i størrelse.

Denne avancerede sporing forhindrer støvsugeren i at sidde fast på små forhindringer i rengørings-processen.

Jet Bot 90 AI+ er verdens første gulvrobot, der er udstyret med Intels seneste objekt genkendelses teknologi med kunstig intelligens.

(Foto: Samsung)

 

Teknologien tillader ikke kun robotten at navigere mere præcist mellem møbler, skabe, hvidevarer og løse ting på gulvet.

Den kunstige intelligens (AI) lærer sine arbejds-området at kende og kan derfor tage egne beslutninger om, hvor tæt den f.eks. skal køre på børns legetøj eller andre sarte ting, der står på gulvet.

En af de vigtige ting, som objekt-gengivelse og AI kan tilbyde, er evnen til at bestemme forskellige ting på gulvet:

Det kan f.eks. være at klassificere dyre-ekskrementer, elektriske kabler eller kopper og glas som farlige at nærme sig.

I den forbindelse kommer Samsung støvsugerens LiDAR sensor ind i billedet. Det er en slags radar, der meget nøjagtigt måler robottens placering i forhold til møbler – og derudfra udregner den mest optimale rengørings-rute.

LiDAR og AI sørger samtidig for løbende at skanne lokalets indretning. Er en stol eller et bord flyttet siden sidste støvsuge-omgang, husker robotten ændringerne og indretter sine ruter derefter.

(Foto: Samsung)

 

Dette indgående kendskab til hvert rum betyder tillige, at robotten kan arbejde, når lyset er slukket. Den kender også mørke områder i lokalets hjørner eller under møbler.

Samsung fortæller, at robotten har en suge-evne på 30 watt, der skabes af en indbygget cyklon pumpe. Den rengør effektivt, men kan også automatisk tilpasse sugestyrken til den gulv-overflade, den kører på.

Dertil kommer et fem-lags HEPA filter, der kan fjerne 99,99 procent af alle de bittesmå partikler, der kommer med den indsugede luft.

Jet Bot 90 AI+ har en kapacitet på 0,4 liter snavs. Når tanken er fyldt op, vil robotten futte tilbage til sin basestation, hvor støvet pumpes over i en stor 2,5 liters beholder.

Bagefter kører robotten hen til det sted i boligen, hvor den måtte stoppe sin rengørings-runde. Det samme sker, hvis robottens batteri løber tør midt i arbejdet.

Samsung nyheden kan køre rundt i 90 minutter på en optankning af sit Li-ion batteri. Den har indbygget Wi-Fi og kan f.eks. fjernstyres og programmeres via en SmartThings app på mobilen eller en tablet.

 

App’en er kompatibel med både Google Assistant, Amazon Alexa og Samsungs egen Bixby assistent. Arbejde med Apples Siri kan den dog ikke.

Endelig kan gulvrobotten også bruges som vagt, når husets beboere ikke er hjemme. Når man sætter Jet Bot 90 AI+ i en særlig ”Patrol Mode”, vil den streame ”live” videobilleder via app’en, mens den kører rundt i boligen. Skulle en indbrudstyv dukke op, vil det straks kunne opdages.

Og til allersidst: Fra efteråret vil Samsung tilbyde en særlig SmartThings Pet app, der kan bruges til at holde øje med husets hund eller kat, mens de er alene hjemme:

Til den tid kan app’en synkronisere med PetKit enheder, der f.eks. kan fjernstyre fodring af kæledyret eller aktivere det med forskellige lege.

Desværre må vi nok regne med, at alle disse mange features og ”verdens første” funktioner koster dyrt. Samsung har endnu ikke afsløret den danske pris….

(Foto: Samsung)

(Foto: Samsung)

 

 

1 kommentar

  • Having read this I believed it was really enlightening.
    I appreciate you taking the time and energy to put this short article together.
    I once again find myself personally spending a significant amount of time both
    reading and posting comments. But so what, it was still worth it!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Phishing er det mest udbredte