Hvem beundrer vi mest?

Samsung for de hårdføre (opd)

(Foto: Samsung)

(Opdateret) Håndværker-telefoner er et kendt begreb. Disse særligt seje smartphones bruges både på byggepladser, af militæret, landmænd, sejlere, bjergbestigere og sportsfolk, fordi de både kan tåle fald, en tur i vandet eller ekstreme temperatur forskelle.

Langt færre tænker på, at disse outdoor mennesker kunne have brug for noget større end en mobiltelefon. F.eks. en rå tablet.

Panasonic er nok det mest udbredte navn blandt ”tough-books”, men Samsung vil også være med. Firmaets nye Galaxy Tab Active3 kan ting, hvor Apples iPads er stået af for længst.

Borte er de blide og elegante linier fra Samsungs Galaxy Tab S tablets. Ind er kommet en solid indpakning, der lever op til de skrappe militære MIL->STD-810H standarder.

Det betyder f.eks, at Tab Active3 lever op til  IP68 specifikationerne for at kunne tåle vand, støv og snavs. Det kan de fleste Samsung telefoner og Android tablets også.

Til gengæld er der ikke så mange, som overlever flere styrt fra halvanden meters højde ned på sten eller en stålplade.

Ligesom Samsungs øvrige tablets og Galaxy Note20 telefonen kommer den nye Tab Active3 med en S Pen til betjening af displayet.

Den store forskel er, at denne pen er vandtæt og passer ned i en ”garage” i det velpolstrede kabinet. Pennen er f.eks. praktisk, når man bruger arbejds-handsker i forbindelse med sin tablet.

LCD-skærmen er på otte tommer og ligger beskyttet bag ridsefast glas. Den kan vise 1.920 gange 1.200 punkter. Også med handsker på, hvis man ellers kan ramme de små pixels og ikoner med fingrene indpakket.

Elegant kan man ikke kalde den nye Samsung Galaxy Tab Active3. Til gengæld er den hårdfør og tåle lidt af hvert. (Foto: Samsung)

 

Kameraer er der kun to af. En 5 megapixel variant til selfies eller video-møder og en 13 MP billedskyder på ryggen.

Kameraet og grafikchip skal være kraftige nok til at fungere med Googles ARCore Augmented Reality, hvilket kunne være relevant på f.eks. byggepladser eller sammen apps til konstruktion, teknisk tegning og arkitekter

Modsat de fleste andre tablets kan man tage batteriet ind og ud af den nye Samsung. Praktisk, når man arbejder mange timer udendørs uden en stikkontakt ved hånden. Så kan man i stedet have et opladet batteri på 5.050 mAh med i reserve.

Samsung Galaxy Tab Active3 kan sågar fungere uden batteri. Forstået på den måde, at man kan forbinde en strømledning direkte til apparatet.

På siden af den nye tablet sidder Active Keys. Det er fysiske knapper, som kan programmeres til mange forskellige opgaver og tilhørende apps. Det kunne f.eks. være nød-opkald eller walkie-talkie kommunikation.

Motoren indendørs er ikke specielt sporty, hvilket nok heller ikke er så nødvendigt. Det er en Samsung Exynos 9810 processor, der assisteres af 4 GB RAM og 64 eller 128 GB lager. Sidstnævnte kan udvides til 1 TB via microSD kort.

Mere imponerende er, at Galaxy Tab Active3 kan arbejde med den nyeste Wi-Fi 6 standard for lynhurtige trådløse netværk.

Den hårdføre tablet har desuden NFC til f.eks. berøringsfri betaling og identificering, ligesom den fås med både 4G og 5G mobiltelefoni indbygget.

Samsung Galaxy Tab Active3 kommer til salg i Danmark fra i dag til en pris af 4.199 kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvem beundrer vi mest?