Robotten kører med øl

Lad mobilen op på 10 minutter

(Foto: Infinix)

Næst efter kameraets kvalitet er batteriets levetid det vigtigste argument, når folk køber en ny smartphone.

Det har fået mobilfabrikanterne til at stramme ballerne gevaldigt, og lige pludseligt er hurtig ladetid og bedre kvalitet batterier kommet helt frem i reklamerne.

Den nemmeste vej frem er ved blot at øge batteriets kapacitet. Derfor ser vi I dag flere og flere mobiler med 4.500 og 5.000 mAh batterier – selv nede i mellem-pris-klassen – hvor 4.000 mAh var det normale for Android modeller sidste år.

Straks sværere bliver det at øge hastigheden, som batterierne kan lades os op med. Det stiller ikke kun krav til teknologien. Højere strøm genererer mere varme, og det skal både telefoner og batterier kunne tåle.

I de senere måneder har Xiaomi, ZTE og Vivo imponeret med lynhurtige opladningstider, hvor man sender 120 watt gennem USB-C kablerne. Deres resultater har været imponerende – i hvert fald i laboratorie målingerne.

Kameraerne hos Infinix er usædvanlige. Et meget stort hoved-objektiv, en mindre vidvinkel og en telezoom med periskop linse – den firkantede- (Foto: Gizchina)

Nu bliver giganterne imidlertid overhalet indenom af en lille kinesisk smartphone fabrikant, som de færreste kender navnet på.

Infinix hedder fabrikanten, der primært har solgt billige budget-mobil i Asien og Afrika. Både under eget navn og med logoer for Tecno, Itel på coveret.

Sidste år hoppede Infinix op i mellemklassen, og nu skal de store i den ambitiøse topklasse åbenbart udfordres.

Det sker med den nye Infinix Concept Phone 2021, der kan arbejde med 160 watt opladning. Det betyder i praksis, at et 4.000 mAh batteri kan lades op fra 0 til 100 procent på bare 10 minutter!

Infinix hævder samtidig at have løst udfordringer med varme og dermed telefonens drifts-sikkerhed. Concept telefonen skal ikke blive varmere end 40 grader Celsius. Altså smålun.

(Foto: Ubergizmo)

Det gøres bl.a. med hele 20 temperatur sensorer af gallium nitrat (GaN) og silikone karbid (SiC) i telefonen- Samtidig sørger et kunstigt intelligent system forløbende at dreje op og ned for strøm-overførslen alt efter varmegraderne.

Hvor Xiaomi og andre har opnået den højere strøm-overførsel ved at fordele den på to parallelle kanaler og til hver sit batteri, arbejder Infinix med hele fire lade-chips på samme tid.

Infinix kalder sin udvikling for Ultra Flash Charge. Den udnytter også en bedre type batteri end normalt. 8C kaldes den, og den skal have 18 procent lavere intern modstand end de udbredte 6C batteri typer.

Det super-hurtige batteri er naturligvis den største attraktion ved den nye Infinix Concept Phone, men den har bestemt også andre iøjnefaldende features.

Det er f.eks. et farveskiftende cover på bagsiden. Det kan lade ordet ”NOW” ændre kulør mellem i hvert fald grå (inaktiv), blå og grøn.

Det sker ved hjælp af en ”elektro-kromatisk” proces, så der er ikke tale om et display. Effekten bruger Infinix til at vise notifikationer som f.eks, en ankommende email, sms, opkald, kalender aftale osv.

Når telefonen lades op, kan Infinix markere processen med et blinkende grønt lys i bogstavet ”O”.  Om det skifter til et ekstra-ordinært rødt ved fejl, melder historien ikke noget om.

Hvorfor i øvrigt det markante ord NOW? Well – det skyldes, at det indgår i Infinix’ reklame slogan ”The Future Is Now.”

Resten af den nye Infinix ligner mange andre topklasse telefoner fra Kina: Processoren er Snapdragon 800 og skærmen en AMOLED type på 6,67 tommer og Full HD+ grafik.

Displayet buer 88 grader ned ad siderne. Det ser flot ud, men har den ulempe, at der ikke er plads til fysiske knapper på siderne. Derfor er on/off, volumen osv. udført som små aflange touch paneler.

Kameraerne taler Infinix til gengæld ikke meget om. Ud fra billederne er de ret usædvanlige. Der er et hovedkamera med en stor linse, et mindre objektiv nedenunder – og så et periskop kamera nederst. Det skal fungere som en telezoom på 135 mm.

Infinix regner med at sætte sin Concept Phone 2021 i storproduktion meget snart, så den kan sælges på markedet fra efteråret. Prisen er ikke offentliggjort endnu. Heller ikke, om vi får den spændende telefon at se i Nordeuropa….

(Foto: Infinix)

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Robotten kører med øl