Den frækkeste elbil til dato

Musk vil bygge egen mobil

(Foto: Gizchina)

Siden Elon Musk købte Twitter, går der ikke en dag, uden at den kontroversielle mange-milliardør lander i pressens overskrifter.

Langt fra alle historier er positive som f.eks, at Musk fyrer halvdelen af Twitters ansatte og nu kun vil ansætte folk, hvis de løbende dokumenterer deres præstationer og er villige til at arbejde døgner rundt.

Særligt gode er heller ikke nyhederne, at Musks anden store virksomhed – Tesla – kører ind i det ene problem efter det andet, når chefen ikke er på sit kontor.

Senest har Tesla således måtte tilbagekalde tusinder af sine elbiler for tekniske fejl: 67.698 Model S og X for fejl-agtige visning af bl.a. batteri-tilstand – og i  alt 12,863 Model 3 for defekte sikkerheds-seler på bagsædet.

Verdens rigeste mand pusler angiveligt med en idé om at bygge en egen smartphone, der skal være et mere betjenings-venligt alternativ til iPhone og Android. (Foto: Gizchina / WeChat)

Anyway – Elon Musk har også mere spændende nyheder, som de fleste vil kalde positive eller i det mindste opsigtsvækkende.

Således har Musk meldt ud, at han er parat til at markedsføre en egen smartphone, hvis Apple og/eller Google skulle smide Twitter app’en ud af deres App Store eller Google Play butik.

Det kunne meget nemt ske, hvis de to giganter fik nok af Musks ideer for et nyt Twitter, der skal være åben for alle inklusive ekstremister. Det ville stride med Apples og Googles egne principper.

Det er bestemt ikke første gang, at Elon Musk pusler med ideer om en egen mobiltelefon:

Sikkerheden i Twitter skal forbedres med kryptering af direkte meddelelser. Præcist, som vi kender det fra Twitter rivaler som WhatsApp eller Telegram. (Foto: Gizchina / WeChat)

Tesla skal have solgt en egen Android telefon i en kort periode, ligesom adskillige designere har vist prototyper for en ny smartphone til elbil-fabrikanten. Angiveligt efter ordre fra chefen selv.

Det ville også passe med forlydender om, at Tesla skal præsentere en hel række nye produkter til det smarte hjem. I konkurrence med bl.a. Google og Amazon.

Ideen er, at en elbil skal opfattes som et medlem af det moderne hjem. På lige fod med tv-skærmen, køleskab, alarmer, varme-anlæg, stemme-styrede højttalere osv.

Elon Musk selv har også tidligere kritiseret det duopol, som smartphone industrien har udviklet sig til.

Allerede for et par år siden rumlede der rygter om, at Tesla ville lancere sin egen smartphone. (Foto: Evleaks / Gizchina)

Folk kan kun vælge mellem iPhone eller Android, og det giver Apple og Google en uacceptabel monopol-status.

Elon Musk vil derfor gerne bygge sit eget styresystem med tilhørende mobiltelefoner, der skal give brugerne en meget mere behagelig betjening, end de er vant til i dag.

Denne alternative smartphone, der kan sælges under både Tesla og Twitter navnet, skal angiveligt være klar i 2024.

At der kan være noget om snakken, bevises bl.a. af, at Musk allerede var begyndt at hyre mobiltelefon udviklere via sin private Twitter profil, inden han købte det sociale medie.

(Illustration: Twitter)

Samtidig investerer Musk ivrigt i fremtids-rettede projekter som næste generation internet, SpaceX Starlink satellitter til mobiler og Neuralink teknologi, der skal kunne forbinde computere og den menneskelige hjerne direkt med hinanden.

Men tilbage til Twitter, hvor de fleste af Musks aktiviteter og planer foregår lige nu:

Musk har således villet kræve, at Twitter brugere skal betale for at bruge det sociale medie og for at opnå en såkaldt Twitter Blue status med særlige rettigheder og beskyttelse.

Twitter Blue ser ud til at være sat på pause lige nu, fordi ideen har mødt stor modstand hos både nuværende Twitter brugere og i internet-industrien generelt.

Den er åbenbart gal med kvaliteten hos Tesla. Flere gange i de senere måneder har Tesla måttet tilbagekalde modeller på grund af tekniske problemer i de populære elbiler. (Foto: Martin Katler / Unsplash)

Samtidig vil verdens rigeste mand øge sikkerheden i Twitter ved at indføre kryptering af direkte beskeder – DM’er. Twitter vil dermed komme på niveau med Whatsapp fra konkurrenten Meta.

Twitters nuværende DM’er er kun beregnet til private beskeder og er langt fra så avancerede, som man ser i andre meddelelses-apps.

Ud over kryptering ønsker Elon Musk også, at Twitter Direct Messages skal kunne bruges til stemme-opkald ligesom online telefoni. De skal kunne indeholde video og tilmed styres ved hjælp af stemme-kommandoer. Helt i stil med Google Assistent og Apple Siri….

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den frækkeste elbil til dato