iPhone brugere vil ikke følges

Se filmene udendørs

(Foto: Filmatic)

Normalt  er projektorer noget, man bruger indendørs. Oprindeligt mest i mødelokaler på kontorer. Efterhånden også som afløser for tv-apparater hjemme i stien, efter at projektorer er blevet fysisk mindre og deres kvalitet meget højere.

Ligesom tv-apparater ser man imidlertid kun sjældent projektorer udendørs. Det kan Filmatic dog hurtigt ændre på.

Den nye projektor i miniformat kan sagtens tåle dansk vejr – det vil sige koldt og varmt og vådt. Samtidig vejer den kun 200 gram, så man helt uden problemer kan have den med i hånden.

Hvad man så skal bruge Filmatic til?

En idé kunne være, når kontoret rykker udendørs. I haven eller på firma-skovtur. Filmatic vil også være oplagt til camping, til picnic, til spejderturen osv.

(Foto: Filmatic)

Dog skal man nok finde et skyggefuldt sted for at vise film, tv eller PowerPoint præsentation. Projektoren har nemlig kun en lysstyrke på 200 ansi. Så bruge den i direkte sollys dur ikke.

Til gengæld kan den blæse billeder op i Full HD kvalitet på 1.080 punkter og i maksimalt 120 tommers størrelse.

Batteriet klarer 2,5 timer på en opladning, så man skal ikke fjerne sig alt for langt  fra civilisationen, medmindre man har en separat og velfyldt powerbank med i bagagen.

Desuden kan Filmatic hente sit indhold både fra kabel og via Bluetooth og Wi-Fi. Det betyder, at man snildt kan streame film og tv via en smartphone, laptop eller tablet.

Projektoren kører med Android som styresystem. Så har man tusinder af apps, den kan arbejde sammen med. YouTube, PowerPoint og mange andre.

(Foto: Filmatic)

Designmæssigt er militært udstyr forbilledet for Filmatic. Ligefrem elegant kan man ikke kalde den lille projektor.

På den anden side er den rå at se på – og den er det også i virkeligheden. Stød, vand, støv og snavs er ikke noget problem. IPX6 er standarden.

Endelig skal jeg huske at nævne, at Filmatic indeholder en egen højttaler og forstærker. Selv en udendørs lampe er der blevet plads til. Det virker, som om designerne har tænkt på.

Filmatic forsøger i øjeblikket med succes at hente finansiering til en storproduktion via Crowd Funding på iværksætter portalen Kickstarter.

Her kan Filmatic allerede efter tre dage fået fem gange så mange penge i hus som ønsket. Åbenbart er der mange, som kan se en god idé i en handy lille udendørs projektor, der ligner et apparat fra militæret.

Interesserede kan fortsat forudbestille en Filmatic projektor med 43 procent intro-rabat. De ty betyder, at priserne begynder ved 2.635 Hong Kong dollars eller ca. 2.075 kroner….

(Foto: Filmatic)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone brugere vil ikke følges