Facebook ses af 3,2 mia. mennesker

Brug YouTube som klasseværelse

(Foto: San Tipchai / Pixabay)

Mange unge tilbringer en stor del af deres liv bag skærmen uden at tænke nærmere over, hvordan apps, sociale medier og andre digitale produkter egentlig fungerer – og hvordan de digitale tjenester påvirker vores liv.

Det vil IT-Universitetet i København (ITU) lave om på med sin nye YouTube-kanal Tænk i Tech, som officielt går i luften i dag.

Her kan børn og unge bl.a.lære at programmere, møde inspirerende tech-personligheder og følge med i en række it-studerendes hverdag.

En af de ITU-studerende, man kan møde på Tænk i Tech-kanalen, er Melissa Høegh Marcher.

Hun læser Softwareudvikling og har været med til at tilrettelægge en serie tutorials, hvor man kan lære at programmere helt fra bunden. Det sker via en almindelig pc. I et sprog og tempo, som alle kan følge med i.

Studerende på ITU i København er gået i gang med at producere videoer til YouTube, der skal lære teenagere at programmere. (Foto: IT Universitetet)

”I folkeskolen og på gymnasiet bliver vi undervist i mange aspekter af den verden, vi lever i. Desværre lærer vi ikke særligt meget om teknologi, selvom det er noget, vi alle er afhængige af og bruger hver eneste dag,” fortæller Melissa.

”For mig er det vigtigt at formidle den teknologi, vi går og bruger, på en sjov og lærerig måde. Og endnu vigtigere at inspirere unge mennesker til selv at opsøge ny viden om teknologi,” fortsætter hun.

Selv havde Melissa Høegh Marcher ingen erfaring med at programmere, inden hun kastede sig ud i sit studie.

”Det er en ret vild oplevelse at starte på software udvikling som nybegynder i programmering.Man begynder at tænke på teknologi på en helt ny måde. Lige pludselig bruger man ikke kun Facebook og Spotify. Man tænker også over, hvordan de er blevet udviklet,” fortæller hun.

Den nye YouTube-kanal er en del af projektet ”Tænk i Tech”, som er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Projektet henvender sig til alle 16- til 21-årige på tværs af interesser, køn, etnicitet og landsdele. Der er særlig fokus på at nå de unge, der ikke allerede har it-færdigheder.

Ud over tutorials og how-to videoer vil man på YouTube-kanalen Tænk i Tech kunne finde indhold, der viser bredden af muligheder, it-færdigheder giver.

Via små reportager møder man f.eks. en musiker, der bruger sin computer som instrument – eller en iværksætter, der laver udviklings-arbejde med teknologi.

ITU-studerende vil via Instagram-kontoen Tænk i Tech dele poster om teknologi, livet på uddannelsen og tanker om at vælge en it-uddannelse og -karriere.

Projektet indeholder desuden et fysisk spor, hvor ITU-studerende vil undervise i programmering på ungdomsskoler, i foreninger og på efterskoler over hele landet.

Denne del af projektet bliver igangsat, når Corona-situationen tillader det. Forhåbentligt i første del af 2021.

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=Oagns64-o7c

(Foto: San Tipchai / Pixabay)

 

…………

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Facebook ses af 3,2 mia. mennesker