Her er uret til diabetikere

Googles nye mobiler skuffer

(Foto: Google)

Google er et stort navn i Danmark – bare ikke i mobiltelefoner.

Bevares. De fleste danske smartphones kører med Android styresystemer – og det ejes jo af Google.

Til gengæld ser vi ikke meget til Googles egne Pixel telefoner. De er populære i USA, men sælges kun gennem parallel-importører i Danmark. Ikke af Google selv.

Ærgerligt har man sagt i tidligere år. Blandt andet fordi Pixel telefonerne som regel fik nye Android funktioner før alle andre. Og fordi Google var dygtig til at lægge fremragende kamera software i sine mobiler.

Sjovt nok er lillebrot den største. Til venstre ses den nye 5G udgave af Pixel 4a telefonen – til højre den helt nye Google Pixel 5. (Foto: Google)

 

Ærgrelsen bliver nok mindre i år. De to nye Pixel modeller, som Google havde verdens-premiere på i aftes, ikke indeholder markante fremskridt i forhold til sidste års.

Den (fysisk) største nyhed er Pixel 5 telefonen. Den har en skærm på 6,0 tommer i Full HD+ kvalitet – 2.340 gange 1.080 punkter – processoren er Snapdragons 765G med 5G.

Det er en udmærket motor, men den kan ikke måle sig med storebrot Snapdragon 865, der sidder i de fleste toptelefoner på markedet.

Derfor vil den nye Google Pixel 5 nok skuffe, når man sammenligner med konkurrenter som Samsung Galaxy S20, OnePlus 8 eller den kommende iPhone 12.

5G versionen af Googles Pixel 4a telefon er pæn,, men bestemt ikke opsigtsvækkende i præstationer. (Foto: Google)

 

Snarere skal Google Pixel 5 holdes op imod OnePlus’ mellemklasse mobil Nord. Den har samme processor, men er noget billigere end Google nyheden.

Pixel 5 disker op med 8 GB RAM og 128 GB lager. OLED-skærmen er ekstra hurtig med 90 Hz opdatering. Styresystemet er det helt nye Android 11.

Batteriet er på 4.080 mAh, og de to kameraer på ryggen tilbyder dels en 12,2 megapixel billedsensor, dels et 16 MP objektiv til super vidvinkel.

Prisen for Google Pixel 5 er 699 dollars eller ca. 4.500 kroner på det amerikanske marked. Telefonen ligger i USA’s butikkker fra den 29. oktober i farverne sort og lysegrøn.

Den nye Chromecast enhed med Google TV (Android TV), 4K og fjernstyring ser ikke ud til at komme til Danmark. (Foto: Google)

 

Sammen med Pixel 5 lancerer Google også den længe ventede 5G version af lillebror Pixel 4a.

Den er langt hen ad vejen identisk med Pixel 5 og har f.eks. samme processor indenbords og de samme to kameraer på ryggen.

Skærmen er større med sine 6,2 tommer, men langsommere med sine 60 Hz. Pixel 4a kommer også med mindre RAM (6 GB) og et lidt mindre batteri.

Blandr forskellene er også, at Pixel 4a 5G ikke er vandtæt (IP68), må undvære trådløs opladning og må nøjes med en bagplade i plastik. Ryggen på Pixel 5 er lavet af aluminium. Pixel 4a 5G skal koste 499 dollars eller ca. 3.250 kroner.

Her er den nye smarte Nest Audio højttaler, der skal afløse den velkendte Google Home. Prisen ligger på 100 dollars eller ca. 650 kroner. (Foto: Google)

Ud over de to telefoner løftede Google i aftes sløret for en ny Nest højttaler og en Chromecast dongle 4K support, HDR, Dolby Vision og trådløs fjernbetjening.

Den nye Chromecast kommer med Google TV ombord – det er det nye navn for Android TV. Med donglen slipper man for at streame video og musik via sin smartphone.

Desværre ser Chromecast with Google TV ikke ud til at komme til salg på det danske marked. I år skal nyheden koste 50 dollars eller ca. 325 kroner….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er uret til diabetikere