Dansk tilbage på YouTube

Her er uret til diabetikere

(Foto: Hela)

Apple har længe lovet, at det var på vej. Samsung arbejder også på det til sine smartwatchesd. Og store medicinal-fabrikanter som Novo Nordisk skal også have puslet med egne projekter.

Det hele drejer sig om at finde en anden og mere behagelig løsning til at måle blodsukker niveauet end som i dag at prikke hul på huden med en nål og tappe en dråbe til test via en lille strimmel.

Over 200.000 danske diabetikere gennemgår den lidt smertefulde stik-i-fingeren proces en eller flere gange om dagen.

Totalt set viser de seneste nye analyser fra Diabetesforeningen, at 285.000 danskere lider af sukkersyge. Med en stigende tendens.

Dét, som flere store elektronik- og medicinal-firmaer har på vej, er nye udgaver af smarte ure. De skal kunne måle blodsukker uden at prikke hul.

Nu kan diabetikere måske snart glemme tidligere tiders finger-prikning. (Foto: Hela)

 

Alle giganterne er nu blevet overhalet indenom af lille amerikanske Hela. Her har man nu et smartwatch klar, der kan foretage diabetes målingen på tre sekunder – ved hjælp af en dråbe sved fra hud-overfladen Intet blodbad her.

De fleste moderne smartwatches kan overvåge deres bæreres helbred på en række punkter:

Måling af puls, hjerterytme, krops-temperatur og antal vandrede skridt er de mest almindelige. Andre ure kan også tjekke stress niveau, søvn-kvalitet eller iltning af blodet.

Blodsukker var det næste store og oplagte mål

Alle disse ting kan Hela Bio Blood Sugar Test uret også – plus et par ekstra ting. Blodsukkeret er det vigtigste, men Hela kan tillige måle blodtryk og mælkesyre i blodet.

Hela uret har avanceret søvn-kortlægning. (Foto: Hela)

 

Hela nyheden fungerer ellers som de fleste andre smarte ure. Det kan holde øje med ens motion, vise notifikationer fra en smartphone og holder trådløs forbindelse med en app på mobilen.

Med sit firkantede design kan Hela minde en smule om Apple Watch, men det er nok også tilsigtet. Apple sidder jo på over 50 procent af verdensmarkedet.

Den medfølgende bære-æske til Hela kan forlænge spilletiden på en batteri-opladning til 30 dage, hvis man altså husker at lægge uret regelmæssigt i etuiet. Det kan i øvrigt lade op både via kabel og trådløst.

Hela forsøger i øjeblikket at hente penge til en storproduktion via Crowd Funding på iværksætter platformen Indiegogo. Det går vældig godt, for Hela har indtil videre samlet et fire gange så stort beløb som ønsker.

Her kan interesserede forudbestille et eksemplar af diabetes-uret til en særpris af 189 US dollars eller 1.200 kroner….

Hela uret kan også mælkesyre i blodet. (Foto: Hela)

 

(Foto: Hela)

Uret har indbygget GPS, så man kan holde øje med sine ture i løb, på cykel eller gåben. (Foto: Hela)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dansk tilbage på YouTube