Ford hjælper fodgængere på nettet

Lækre nyheder hos Google

I aftes løftede Google sløret for en hel stribe hardware nyheder, der formentlig nok kan få øjenbrynene til at løfte sig en smule hos konkurrenter som Apple, Amazon eller Samsung.

Uden tvivl får Googles nye smartphones, højttalere og laptops også masser af amerikanere, englændere og tyskere til at hive kreditkortet frem for at købe de nye laptops.

Danmark bliver dog – igen – snydt for Googles mest interessante nye apparater. De skal kun sælges i en række store markeder. Også svenskerne og nordmændene kan ærgre sig. Google navigerer også uden om deres lande.

Kameraet i Googles nye Pixel 2 XL er kåret til verdens bedste i en smartphone. Desværre skal man til England, USA eller Tyskland for at købe telefonen.

Google viderefører dermed en politik, som er helt modsat Apples. OK – ikke alle Apples nyheder kommer helt så hurtigt i danske butikker som i de amerikanske. Men de dukker i det mindste op.

Jeg kender godt Googles argumenter for at blive væk fra de små lande. Det er f.eks. dyrt at versionere produkter til lande med andre sprog end de mest anvendte i verden. Den holder blot ikke i Danmark, hvor stort set alle kan forstå og tale engelsk. Derfor vil de nye stemme-styrede Google Home højttalere sagtens kunne begå sig her i landet. Og interessen for de nye spændende muligheder i ”tingenes internet” er stor blandt danskerne.

Anyway. Googles nye Pixel 2 telefoner, der skal konkurrere direkte med iPhone 8 og iPhone X, får vi i hvert fald ikke at se i Danmark lige foreløbigt. I hvert fald ikke ad de officielle kanaler. Interesserede må tage til Tyskland og England for at købe dem i nærheden af de danske grænser.

Googles alsidige Pixelbook er en af markedets mest elegante små laptops.

Ifølge det meget seriøse medie DxOMark har Google Pixel 2 og 2 XL verdens kamera på en smartphone. De opnår 98 points i magasinets skrappe test og overhaler dermed både Apples helt nye iPhone 8+ (94 points) og Samsungs lidt ældre Galaxy S8 (88 points).

Google Pixel 2 kommer også med f.eks. automatisk musik genkendelse, så telefonen ved, hvilke artister og stilarter sin ejer bedst kan lide at høre. Den har også samme ”kramme” funktion som den seneste HTC telefon. Hos Pixel 2 bruges den til at kalde på Googles digitale Assistant.

Google lancerede også to nye stemme-styrede højttalere, der først og fremmest skal udfordre Amazons Echo bokse og andre Alexa-kompatible højttalere.

Google har nu tre “smarte” og stemmestyrede højttalere – Home Mini, Home og Home Max. Ingen af dem kommer officielt til salg på det danske marked – desværre.

Google Home Mini er en lille rund sag, der godt kan minde i design om B&O’s mindste bærbare højttaler. Mens den større Home Max højttaler byder op til større musikalsk nydelse via to basser og to diskant samt en automatisk tilpasning til de omgivelser, hvor boksen bliver placeret.

Pixelbook er Google svar på Apples Macbooks og Windows-verdenens stærke små laptops. Pixelbook er kun 10 mm høj og vejer et kilo, men kan rumme de nyeste i5 og i7 processorer fra Intel. Styresystemet er ChromeOS, der minder meget om Android.

Pixelbook er reelt set en fire-i-én computer. Den kan nemlig både fungere som laptop, tablet, smartphone med mobil hub og som e-bog med et display, der er bedre at læse på end andre laptops. Skærmen er på 12,3 tommer og i Quad HD kvalitet. Spændende, om vi får denne markedet stærkeste Chromebook at se på det danske marked.

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ford hjælper fodgængere på nettet