Deler du dine ting med andre?

Kan et armbånd give ro i dobbeltsengen?

(Foto: Sasin Tipchai / Pixabay)

Snorken er et stort problem i mange parforhold. For mens den ene part snuer løs og lyder som et mindre damplokomotiv, bliver den anden part vækket og ligger søvnløs hele natten.

Gennem tiden er der dukket mange forslag op til at udrydde den generende snorken. Lige fra operationer til næseklemmer og masker.

DreamIT fra Nexense Technologies er det seneste nye eksempel. Det er en patenteret kombination af en mobiltelefon app, en lille docking station og et SmartSync armbånd fyldt med sensorer.

Både docking-station og armbånd indeholder mikrofoner, der lytter til den sovendes vejrtrækning og støj-sceneri.

(Foto: Nexense Technology)

Begynder vedkommende at snorke, vil armbåndet begynde at vibrere. Det vækker ikke den snorkende, men flytter ham eller hende fra en dyb søvn og over i en lettere fase.

DreamIT rummer kunstig intelligens til at lære sin brugers snorke-vaner at kende. Den viden skal systemet til at lære den snorkendes hjerne at trække vejret ordentligt og dermed sikre både en bedre og mindre larmende søvn.

Ifølge Nexense tager det mindre end fem minutter at sætte systemet op ved siden af sin seng:

SmartSync docking stationen placeres på natbordet og synkroniseres dels med armbåndet, der selvfølgelig skal bæres, mens man sover. Dels med en smartphone eller en tablet, hvor man kan følge sit søvn-mønster meget præcist.

Som del af app’en findes også en sektion med gode råd til ens måde at ligge i sengen på og vaner, før man går til ro. De kan alle være medvirkende til at skabe snorken eller det modsatte.

Nexense fortæller, at videnskabelige undersøgelser har vist, at snorken kan være årsag til f.eks. træthed og udmattelse, dårlig koncentrations-evne, hukommelses-svigt, kronisk hovedpine, fedme, forhøjet blodtryk samt øget risiko for hjerte-og kredsløbs-problemer.

Nexense Technology forsøger i øjeblikket at finansiere en storproduktion af DreamIT systemet via Crowd Funding på iværksætter portalen Indiegogo.

Her kan interesserede forudbestille et eksemplar af den elektroniske snorke-bekæmper med en intro-rabat på 50 procent. Et sæt koster således 99 US dollars eller 620 kroner….

DreanIT indeholder også en avanceret søvnmåler. (Foto: Nexense Technology)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Deler du dine ting med andre?