Aibo tager imod ved døren

Apple dominerer den bærbare lyd

Her på Leifshows.dk har jeg flere gange beskrevet, at Apple har sat sig godt og grundigt på den bærbare lyd. Først og fremmest er iPhone 11 tidens mest solgte smartphone model, og Apples AirPods er de klart mest populære trådløse øretelefoner på markedet.

Apples suveræne position i bærbar lyd bliver nu bekræftet af det internationale analyse-bureau Canalys, der har udgivet rapporten ”2020 Q1 Global Smart Audio Equipment Total Shipment Data”.

Ifølge Canalys solgte Apple i årets første tre måneder 18,1 millioner øre- og hovedtelefoner. Til gengæld har Apple ikke stor succes med sin Bluetooth højttaler HomePod, fordi den er for dyr i forhold til konkurrenterne.

(Infografik: Canalys)

Apple sidder i dag på 41,4 procent af alle trådløse øretelefoner, så Canalys kalder TWS – Total Wireless Systems. Det er mere end Samsung, Huawei, Xiaomi / Redmi og QCY tilsammen. Det er Apples værste rivaler på markedet.

Faktisk har Apple mistet en smule fodfæste. For et år siden havde Apple nemlig en markedsandel på 48,1 procent. Salget af AirPods og co. gik ”kun” frem med 60 procent i et marked, der voksede 86 procent.

Den helt store vinder for tiden er Huawei, hvis trådløse øretelefoner er gået frem med 261 procent. Samsung, der sælger mere end dobbelt så mange produkter i denne kategori som Huawei,  måtte nøjes med en fremgang på 30 procent.

Folk køber trådløse øretelefoner som aldrig før. Corona-krisen har sågar øget interessen for denne særlige kategori af elektroniske gadges. (Foto: Readymade / Pexels)

Totalt set blev der i januar, februar og marts solgt 43,8 millioner styk trådløse øretelefoner på verdensbasis, viser de nye tal fra Canalys.

Langt fra så godt går det med salget af Bluetooth højttalere. Dem købte verdens befolkning kun 14,6 millioner styk af i årets første kvartal. Det er 16 procent færre end i samme periode for et år siden.

Trådløse øretelefoner er det klar mest populære audio-produkt for tiden. 38 procent af alle solgte enheder i årets første kvartal var af typen TWS – Total Wireless Systems.

Her er verdens Top-5 over trådløse øretelefoner. (Grafik: Canalys)

Analytikerne fra Canalys vurderer, at Corona-pandemien ikke har lagt en dæmper på salget af bærbare audio gadgets. Tværtimod.

Mens folk har været sendt hjem, har de haft meget mere tid til at lytte til musik eller bruge hovedtelefoner til video samtaler….

(Indledningsfoto til artiklen: Sound On / Pexels)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aibo tager imod ved døren