Klare informationer er vigtige i nethandel

Alt i boligen kan være en fjernbetjening

At man kan fjernstyre ting ved hjælp af bevægelser eller sin stemme, er der som sådan ikke meget nyt i.

F.eks. er det en del år siden, at vi første gang så eksempler på, at man kunne tænde og slukke for lys eller åbne døre ved at klappe i sine hænder.

Tilsvarende viser nye systemer som Apple Siri, Google Assistant eller Amazon Alexa, hvordan man kan bruge sin smartphone som universel fjernbetjening – kontrolleret af ejerens stemme.

Den nye Hayo går en helt tredje og temmelig fantastisk vej :

Hayo kan fjernstyre alt, der er koblet i et trådløst netværk.

Hayo spørger nemlig, hvad man skal bruge en (universel) fjernstyring til, når man kan forvandle alle ting i sin bolig til en fjernbetjening?

Ved hjælp af en app og en lille kompakt enhed kan Hayo sørge for, at man kan bruge alle overflader – borde, stole, ens arm, ens pande, væggen, sofaens armlæn, kærestens ryg osv – til at tænde ting og slukke ting, styre fjernsynet trådløst, dreje op for varmen og meget andet.

Eneste krav er, at de ting, man vil kontrollere via sin virtuelle ”remote” er forbundet til boligens trådløse internet – og det er tv, stereo anlæg, højttalere, køleskabe, lamper, overvågnings kameraer, baby alarmer osv. jo efterhånden alle.

Hemmeligheden ligger i, at Hayos infrarøde sensorer skanner de omgivelser, enheden står i. Det bruger Hayo til at bygge en digital 3D model af rummet og reagere på bevægelser og berøring af ting i sit virtuelle 3D rum.

https://www.youtube.com/watch?v=TacK27DoUaQ%20

Hayo bruger Augmented Reality fænomenet. Det vil sige, at man lægger en virtuel digital overflade oven på ellers analoge apparater.  Hayo giver et par eksempler:

Hvis man vil dreje op eller ned for lyden på tv eller sit lydsystem, kan man enten løfte eller sænke sin arm. Eller for den sags skyld gnide op eller ned på glasset eller kaffekoppen, man har stående foran sig.

Hayo forvandler alle overflader i et lokale til en trådløs fjernbetjening.

Eller man tænder for lyset ved blot at pege på den lampe, der skal lyse op. Med andre ord kan man kontrollere  alle mulige enheder og gadges med en håndbevægelse eller berøring af noget andet i lokalet.

Det er da at blive herre i eget hus for alvor.

Hayo enheden måler 22 cm i højden og syv cm i diameter. Den skal placeres med ”udsigt” til de ting i rummet, man vil bruge som sin smarte fjernbetjening. Så kan man ellers begynde at programmere Hayo ved hjælp af en app på telefonen eller ens tablet – og forbinde de ting til husets trådløse internet, som skal fjernbetjenes.

Hayo kommer på markedet til august, men kan forudbestilles fra i dag på iværksætter portalen Indiegogo til priser fra 199 USD –ca. 1.400 kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klare informationer er vigtige i nethandel