Se klokken i glødende tal

Loft lampen blinker rødt, når luften er snavset

I forbindelse med f.eks. luft forurening kan det være svært at se, hvor slemt det står til. Forureningen kan være usynlig, så folk, der færdes udendørs, ikke aner, om de indånder ren luft eller ren udstødning.

I den amerikanske by Louisville i Kentucky forsøger man sig nu med helt nye kanaler til at advare befolkningen om ulykker, forurening og andre alvorlige ting, der kan påvirke en masse menneskers hverdag.

Louisville bruger nemlig en særlig web kanal, der kan få alle mulige internet forbundne ting til at reagere ved en alarm. Ikke kun pc’en eller ens smartphone. Men ”smarte” lamper som Philips Hue begynder at blinke eller skifte fare til advarende rød – eller ens internet forbundne vækkeur ringer.

I den amerikanske by Louisville eksperimenterer man med et system, der advarer befolkningen mod katastrofer via alle mulige internet forbundne gadges. Det kunne også være en rødt lys under sofaen.

Alarmerne kører via den såkaldte IFTTT service på internet, hvor man kan udsende små ”hvis det, så gør sådan” beskeder. De fungerer på alle online platforme inklusive sociale netværk – og altså smarte ting, man har forbundet med nettet.

Louisville er den første by i verden, der udnytter IFTTT til offentlige alarmer. I første omgang som advarsler om luftforurening, hvor man har lavet en lille applet til formålet.

Naturligvis ved bystyret i Louisville godt, at langt fra alle borgere har råd til at købe intelligente elpærer som Philips’ eller har forbundet andre gadges i deres hjem eller kontor til internet.

Philips Hue er et godt eksempel på en internet forbundet gadget, der kan bruges til f.eks alarm. Er der fare på færde, skiften pæren farve og blinker rødt.

Folkene i Kentucky har derfor indrettet deres ”Smart Louisville” system, så alle, der kan åbne en sms, læse en email, se på pc eller smartphone skærm kan være med.

Begrebet ”smarte byer” er en stor ting mange steder i verden – og Louisville er blot ét lille eksempel på, hvad man kan lægge i ordet smart.

I Holland eksperimenterer man f.eks. med trafiklys, der justerer sig automatisk efter trafikken. Det sker gennem et ”tingenes internet”, som dækker alle lyskryds i hele byen….

Smarte byer bliver en af de store ting i de kommende år. Normalt er luften over Louisville så ren, at man sagtens kan se byens flotte skyline.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Se klokken i glødende tal