Hvilke dage er bedst at mødes?

LG folder på sin egen måde

Internet får sit gennembrud som presse event platform i disse dage, hvor den store Mobile World Congress udstilling (MWC) skulle have fundet sted i Barcelona. Her viser mange smartphone-fabrikanter normalt årets højst af nye modeller til over 100.000 besøgende fra hele verden.

MWC 2020 blev aflyst på grund af faren for Covid-19 virus, og fabrikanterne har derfor været nødt til at ty til andre måder at få deres nyheder bragt ud til folket. Nogle har holdt mindre, lokale presse-konferencer, mens andre overlader internet at ordne den sag.

Det er netop, hvad Sydkoreas næststørste mobilproducent LG har gjort. Firmaets nye V60 ThinQ toptelefon blev præsenteret ved en video-konference. Med sit indbyggede 5G (naturligvis), forbedret dobbelt skærm, højere lydkvalitet og et større batteri.

Ligesom forgængeren byder V60 op med et meget bredt – eller højt – display. 20,5:9 er skærm-formatet, og kun Sony trækker sine displays endnu længere ud, nemlig i 21:9. Det brede format skal først og fremmest gøre visning af moderne biograffilm mere naturligt på mobilen.

Nu er også LG fremme med en foldemobil. V60 ThinQW 5G hedder den. (Foto: LG)

LG ofrer dog ikke en super-skærm i 4K kvalitet på sin nye topmodel, sådan som Sony gør med sin nye Xperia 1 (Mark) II. LG nøjes med et stort 6,8 tommers P-OLED display Full HD+ og 2.460 gange 1.080 billedpunkter at gøre godt med.

Til gengæld har LG V60 to ekstra skærme at byde på. Display nummer to har samme 6,8 tomme format som den primære skærm og kan klappes op eller i. På den måde fungerer V60 som en af de trendy nye folde-mobiler fra Samsung og Huawei. Blot med den forskel, at LG ikke bruger ét stort og sart display, men to separate.

Det giver den fordel, at skærme og klap-hængsler kan bygges mere solide og holdbare end hos rivalerne. Desuden er hængslet mere fleksibelt, så skærmene kan drejes 360 grader i forhold til hinanden. Ligesom vi kender det fra flere 2-i-1 laptops, der tillige kan fungere som tablets til f.eks. præsentationer.

Omvendt kan man så sige, at LG V60 ThinQ 5G ikke virker helt som elegant i det designmæssige som f.eks. Samsung Galaxy Z Flip eller Huawei Mate Xs. LG-nyheden minder mest af alt om en klap-telefon fra for tyve år siden – bare i en meget større udgave.

LG >V60 er solidt opbygget og vandtæt efter IP68 standarden. (Foto: LG)

Den tredje skærm har så også samme funktion som i gamle dage. Den er på kun 2,1 tommer og i sort/hvid – placeret på ydersiden af LG telefonen. Her kan den vise vigtige informationer og notifikationer som klokkeslæt, alarm for opkald, ankomst af e-mails osv, når man har V60 klappet sammen og lukket.

LG følger årets måde med en Snapdragon 865 processor ombord og X55 modem til 5G fra samme chipproducent vcd siden af. 8 GB RAM og 128 eller 256 GB lager er standard – ligesom de nyeste standarder for Bluetooth og Wi-Fi. Batteriet er på enorme 5.000 mAh.

Tre kameraer på ryggen plus en selfie-skyder kan fotoglade se frem til. Hoved-sensoren er på hele 64 megapixel og gemt bag en lysstærk f:1.8 linse. Den suppleres af en vidvinkel på 13 MP og en tredje 3D sensor (ToF).

V60 er den første mobiltelefon fra LG, som kan optage video i 8K. Hvem der så end har brug for det lige nu, hvor tv-skærme i samme vægtklasse koster en formue. Men OK – det er aldrig dårligt at være forberedt i god tid på de fine ting, der kommer.

Meget smart kan de to skærme i LG telefonen drejes 360 grader i forhold til hinanden. Det er f.eks. fint, når andre skal se med på, hvad der sker på skærmen. (Foto: LG)

LG har altid gjort meget ud af lydsiden på sine smartphones, selvom det aldrig er blevet anerkendt af det store publikum. Måske fordi folk ikke lytter til mobilernes egne højttalere, men sender tonerne videre til trådløse højttalere, hoved- eller øretelefoner.

Ikke desto mindre er den nye LG udstyret med to stereo-højttalere og fire mikrofoner. Sidstnævnte kalder LG for ”Voice Bokeh”, fordi mic’erne skal kunne adskille brugerens stemme meget bedre fra baggrundsstøjen end andre smartphones.

Derudover kommer V60 med en rigtig 32 bit Quad Digital-til-Analog konverter, der sikrer afspilning i Hi-Fi kvalitet. Samtidig har LG overført en 3D Sound Engine fra sine dyre tv til sin nye mobil. Den skal kunne genkende typen af toner og optimere dem ved at indstille afspilningen efter f.eks. stemmer, akustisk musik, rock, pop eller biograflyd.

LG’s nye V60 ThinQ 5G kommer på markedet i marts. Om det også vil være tilfældet med danske butikker, må vi se. Priserne er endnu ikke offentliggjort….

(Indledningsfoto til artiklen: LG)

(Foto: LG)

LG bruger to separate 6,8 tommers OLED skærme i stedet for én, der kan bøjes. Man kan derfor køre med to apps på hvert sit display eller bruge det ene som virtuelt tastatur. (Foto: LG)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvilke dage er bedst at mødes?