Når iPhone SE skal tåle næsten alt

Der går mode i masker (opd)

(Opdateret) I disse Corona-tider skal vi ikke kun ændre vores livsstil. Vi skal holde afstand til andre, vaske hænder mindst 10 gange om dagen, blive hjemme fra arbejde, glemme besøg cafeer eller værtshuse – og måske vi skal droppe årets sommerferie til udlandet.

Vi kan såmænd også forandre vores udseende. Det kommer senest, hvis de danske myndigheder kræver, at vi skal gå med masker.

I Tyskland er det f.eks. nu lovpligtigt, at man har mund- og næse beskyttelse på, når man går i butikker eller bruger offentlige transportmidler som bus, tog eller fly.

Også flere af USA’s store flyselskaber indfører nu maske-pligt for passagerer. Det gælder bl.a. Delta Air Lines, American og JetBlue. SAS drøfter med myndighederne i bl.a. Danmark, om det også skal ske på flyrejser til og fra Skandinavien.

(Foto: Yrurari / Instagram)

Med alle de bemaskede mennesker gående rundt må der ske noget med deres udseende. Lige nu er de alt andet end elegante i ansigterne på folk.

Heldigvis er der hjælp at hente. Flere af de kendte modehuse har vist smarte varianter, der måske ligefrem kan blive trendy. Det samme har de store medie-koncerner.

Disneys nyeste produkt i shopdisney.com online butikken er naturligvis ansigts-masker med de populære tegneserie- og filmfigurer. Man kan købe sæt med fire masker til en pris af 20 dollars, men så kan man pynte sit ansigt med motiver som Mickey & Minnie, Pixar figurer, Marvel superhelte eller Star Wars figurer som Baby Yoda eller R2D2.

Så er der selvfølgelig også dem, der vil spare, hvor det end er muligt. De laver f.eks. maske-konstruktioner, hvor filtret består af et stykke køkkenrulle. Andre tager bare et halstørklæde for ansigtet eller trækker en rullekrave sweater højere op.

Den amerikanske college studerende Ashley Lawrence står bag denne gode idé, der gør det nemmere for døve og hørehæmmede at se, hvad maske-bæreren siger. (Foto: Ashley Lawrence / GoFundMe)

Endelig findes der mennesker, som udnytter deres egen kreativitet, når de nu alligevel skal sidde derhjemme. De designer deres egne masker.

Islandske Ýr Jóhannsdóttir viser sine maske-ideer på sin Instagram profil. Her afslører Ýrúrarí – det er hendes kunstner navn – at hun elsker at strikke. Ýrs kreationer slår grimme jule-sweatre med flere meter.

De islandske masker er bizarre med f.eks. en tunge hængende ud af masken. Rolling Stones ville formentlig elske den. Andre masker viser gigantiske fortænder med bøjler på.

Her på Leifshows viser vi både nogle af Yruraris strikkede masker og billeder af en række andre utraditionelle design-forslag, som vi har fået tilsendt i de seneste par måneder. Måske I skulle lade jer inspirere, kære læsere….

(Indledningsfoto til artiklen:  Yrurari / Instagram)

Her er en t-shirt lavet om til ansigtsmaske på under et minut- (Foto: Ronit Bose Roy / Twitter)

(Foto: Yrurari / Instagram)

Resting Risk Face har udviklet denne gennemsigtige maske, der skal fungere problemfrit med mobiltelefoners ansigts-genkendelse som f.eks. Face ID på iPhone. (Foto: Resting Risk Face)

(Foto: Yrurari / Instagram)

Lumen Couture by Oculus i New York tilbyder masker med indbygget LED-display. Det kan f.eks. advare andre personer, at de skal holde afstand – eller det kan bruges til reklamer. (Foto: Lumen Couture)

Dette forslag til en maske er skabt af Jeff Barnabv, der normalt lever af at lave horror film. Man ser det. (Foto: Tripgore / Twitter)

Japanske Kawanishikaban Products Co har udviklet Washable Mask Holders, hvor man spænder køkkenrulle op mellem to spænder, man sætter over ørerne. (Foto: Kawanishikaban)

(Foto: Yrurari / Instagram)

LEHUa’s Batman Beyond maske sælges på Amazon for syv dollars stykket. (Foto: LEHUa)

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når iPhone SE skal tåle næsten alt